Abdest Duaları Okunuşu |
08-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Abdest Duaları OkunuşuABDESTE BAŞLARKEN; " Allah'ın (cc) ismini zikrederek başlarım İslam dini üzere kıldığı için; hamd Allah'a (cc) mahsustur O'na hamdederim AĞIZA SU VERİRKEN; " Allah'ım, Kur'an-ı Kerim'i okumada, seni zikretme, sana şükretme ve sana en güzel şekilde kulluk etmede inayetini istirham ederim BURUNA SU VERİRKEN; " Allah'ım, Beni cennetin rahiyası ile rahiyalandır, ve cennet nimetlerinden beni rızıklandır YÜZÜ YIKARKEN; " Allah'ım Bir kısım yüzlerin ağarıp nurlandığı, bir kısım yüzlerin ise karardığı gün; benim yüzümü nurlandır ağart SAĞ ELİ YIKARKEN; " Allah'ım Kitabımı (amel defterimi) sağ elime ver ve benim hesabımı kolaylaştır SOL ELİ YIKARKEN; " Allah'ım Kitabımı (amel defterimi) sol elime verme Ve arkamdan da verme BAŞI MESHEDERKEN; " Allah'ım Beni hak sözü dinleyenlerden ve onun en güzeline tabi olanlardan eyle BOYUN MESHEDİLİRKEN; " Allah'ım Boynumu cehennem ateşinden azad buyur AYAKLARI YIKARKEN; " Allah'ım Sırat Köprüsü'nden ayakların kaydığı günde, benim ayaklarımı kaydırma; sabit eyle ABDESTTEN SONRA; " Allah'ım beni tevbe eden ve günahlardan temizlenen kullarından eyle |
|