Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
camiye, dua, evden, giderken, okunacak

Evden Camiye Giderken Okunacak Dua

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evden Camiye Giderken Okunacak Dua

Camiye Giderken Okunacak Dua
Peygamber Efendimizin Camiye Giderken Okuduğu Dua
Hz Muhammed'in Camiye Giderken Okuduğu Dua

Evden namaz kılmak için camiye giderken Efendimiz'in okuduğu duâyı okumak müstehap tırİbn-i Mâce'nin rivâyet ettiği hadîsinde Efendimiz şöyle buyurur:

Kim şu duâyı okuyarak namaz için yürümeye başlarsa yetmiş bin melek O'na istiğfar eder, afvolması için duâda bulunur, namaz sonuna kadar da Rabbimiz meleklerin duâsını kabûl buyurur, afva mazhar kılar

Efendimiz'in okumamızı tavsiye buyurduğu duâ şudur:

Allahümme innî es'elüke bi-hakkı's-sâiline aleyke ve bi-hakkı memşâye hâzâ Fe-innî lem ehruc şerran velâ betaran ve lâ riyâ'en velâ süm'aten ve harectü ittika'e sahatike, vebtigâ'e merdâtike Es'elüke en tüb'idenî mine'n-nâr ve en tağfirelî zünûbî İnnehû lâ yağfiru'z-zünûbe illâ ente

Anlamı :

Allah'ım; senin kapında sâil olarak bulunanların hakkı için, senin emrine uymak için girdiğim şu yürüyüşümün hakkı için senden (hayırlı niyetlerimin kabûlünü) istiyorum Zira ben şu andaki yola sana karşı gelmek, büyüklenmek, gösteriş yapmak, insanların görüp beğenmelerini sağlamak için çıkmadım Sadece azabından korkarak, rızanı umarak çıktım Beni Cehennem'in ateşinden korumanı ve buna sebeb olacak günahlarımı da afvetmeni diliyorum Kesin hakikat odur ki, günahları ancak sen afvedersin Senden başka koruyucu, kurtarıcı yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com