![]() |
İftarda Okunacak Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftarda Okunacak Duaİftarda Okunacak Dualar İftarda Okunan Dua Bismillahi vel hamdü lillâhi, allâhümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, Sübhâneke ve ni hamdike tekabbel minni, inneke entes semiul aliym ![]() Manası: Allah?ım! Senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla orucumu açtım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TÜRKÇE DUA Yâ Rab! Ancak sana kulluk ederiz ![]() ![]() ![]() İFTAR SOFRASINDA DUA Allahümme, yâ vâsial?mağfireti! İğfirli, veli?vâlideyye ve lil?mü?minine yevme yekûmül hisab birahmetike yâ erhamer?râhimin ![]() Manası: Ey bağışlaması bol olan Allâh?ım ![]() ![]() ![]() İftar sofrasında oturmuş, iftar saatini beklerken, devamlı bu duayı okuruz ![]() ![]() Bu duanın ma?nasından da anlaşıldığı gibi bu duayı okumak çok faydalıdır ![]() ![]() Kişi şu gelen duâyı da çok okumalıdır ![]() ![]() ![]() ?Allahümme inni es?elüke birahmetikelleti vesiat külle şey?in entağfira li? Manası: Allah?ım! Her şeyi kuşatan her şeyi içine alan o geniş rahmetinle beni bağışlamanı diliyor ve benim günahlarımı, hata ve kusurlarımı affetmeni istiyorum ![]() Bir de iftar edince orucumuzu açınca Allah?a şükür duasi ederiz ![]() ![]() IFTAR EDILINCE DUA Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü e alâ rizkike eftartü ![]() ![]() Manasi: Allah?ım, senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim, senin rızkınla orucumu açıyorum ![]() ![]() ![]() Allâh, cümlemizin tuttuğu oruç ibadetlerimizi kabul buyursun ![]() ![]() ![]() ![]() Cenâb-ı Hak, oruç ibadetiyle nefisleri terbiye olan kullarından eylesin! |
![]() |
![]() |
|