|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dua, namazdan, olarak, türkçe, yapılabilecek |
![]() |
Namazdan Sonra Türkçe Olarak Yapılabilecek Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namazdan Sonra Türkçe Olarak Yapılabilecek DuaAllahım! Kıldığım namazımı, eksik ve kusurları ile birlikte kabul eyle ![]() Ey kalpleri evirip çeviren Allahım! Kalbimi dinin ve itaatin üzere sabit kıl ![]() Allahım! Senden sevgini, seni sevenlerin sevgisini ve sana yakın kılacak her işi sevmeyi bana nasip eyle ![]() Allahım! Bana imanı sevdir ve onu bana güzel göster ![]() ![]() ![]() Allahım! Senden, bildiğim ve bilmediğim, geçmiş ve gelecekteki tüm hayırları niyaz ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Allahım! Kulun ve elçin Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım! Beni işlerin en güzeline ve ahlakın en güzeline eriştir ![]() ![]() ![]() ![]() Allahım! Senden faydalı ilim, bol rızık ve her derdime deva niyaz ediyorum ![]() Allahım! Dinî ve dünyevî hayatım, ailem ve malım için Senden bereket ve sağlık niyaz ediyorum ![]() Allahım! Senden hidayet, takva, iffet ve gönül zenginliği vermeni niyaz ediyorum ![]() Allahım! Senden Müslüman bir kalb ve doğru söyleyen bir lisan lütfetmeni niyaz ediyorum ![]() Allahım! Senden hayırlar işlemeyi, kötülükleri terk etmeyi, yoksulları sevmeyi, beni bağışlamanı ve bana merhamet etmeni niyaz ediyorum ![]() Allahım! Faydasız ilimden, korkmayan kalpten, doymayan nefisten ve kabul olmayan duadan sana sığınırım ![]() Allahım! Hıyanetten, küfürden, şirkten, İslam’ın emir ve yasaklarına karşı gelmekten, münafıklıktan, gösterişten, riyadan ve kötü ahlâktan sana sığınırım ![]() Allahım! Sıkıntıdan, üzüntüden, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kalp katılığından, gafletten, zilletten, meskenetten sana sığınırım ![]() Allahım! Zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım ![]() Allahım! Günahtan, cehennem azabından, kabir azabından, zenginliğin fitnesinden, fakirliğin fitnesinden sana sığınırım ![]() Allahım! Çekilmez belalardan, isyana düşmekten, görülmez kazadan ve düşmanları sevindirecek musibetlerden sana sığınırım ![]() Allahım! Verdiğin nimetlerin son bulmasından, verdiğin sağlık ve afiyetin gitmesinden, azabının ansızın gelmesinden ve her türlü gazabından sana sığınırım ![]() Allahım! Günahlardan ve masiyetlerden sana sığınırım ![]() Allahım! Gün içinde, geceleyin ve her an gelebilecek kötülüklerden, kötü arkadaştan, kötü komşudan sana sığınırım ![]() Allahım! Kalbimi nifaktan, amelimi riyadan, dilimi yalandan, gözümü hıyanetten temizle ![]() ![]() Allahım! Hayatta kaldığım sürece masiyetleri terk etmem konusunda bana yardım et! Sıkıntılara düşmemem konusunda da bana yardım et! Allahım! Ayıplarımı ört, korktuklarımdan emin eyle ![]() ![]() Allahım! Sıhhat, iffet, emanet, güzel ahlak ve takdire rıza istiyorum ![]() Allahım! Bedenime, kulağıma, gözüme, bedenime sağlık ve afiyet ver ![]() Allahım! İşlediğim tüm günahlarımı bağışla ![]() ![]() ![]() Allahım! Beni göz açıp kapayacak kadar bile nefsime bırakma ![]() Allahım! Bana öğrettiklerinden yararlanmamı nasip eyle, bana faydalı olacak şeyleri öğret ve yarar sağlayacak ilim lütfeyle ![]() Allahım! İlmimi artır ![]() ![]() ![]() ![]() Allahım! Bana lütfettiğin rızkı bereketli kıl ve beni kanaatkâr eyle ![]() Allahım! Bana takva ver ve beni arındır ![]() ![]() ![]() Allahım! Günahımı bağışla, rızkımı bollaştır ve verdiğin rızkı hakkımda bereketli kıl ![]() Allahım! Bütün işlerimizin sonucunu güzel eyle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|