Sınav Duaları-Öğrenciler İçin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sınav Duaları-Öğrenciler İçinSınav Duaları-Öğrenciler İçin Euzü Besmele çektikten sonra imtihana girerken şu dua okunur: Rabbi edhılni müdhale sıdkın ve ahricni muhrace sıdkın vec’al li min ledünke sultanen nesiyra ![]() Ey ALLAH’ım! Gireceğim imtihana doğrulukla girmemi sağla Çıkacağım(bu) yerden doğrulukla (başarı ile) çıkmamı nasip et ve benim için yüca katından yardım edici bir kuvvet ihsan eyle ”İmtihan kağıdını alıp oturunca: Rabbişrah li sadri ve yessir li emri vahlül ukdeten min lisani yefkahu kavli ![]() Manası: “Rabbim, kalbime genişlik ver, işimi/imtihanımı kolaylaştır Dilimden düğümü çöz ki iyice anlayabilsinler ”Kalemi eline alınca: Ya hayyü ya kayyumü bi rahmetike esteğıysü ![]() Manası: “Ey Hayy ve kayyum yüce Rabbim! Rahmetinle Sen’den yardım istiyorum Girdiğimiz bu imtihanda beni başarılı kıl ” İmtihana girerken ALLAH’a güvenip bu dualar samimimiyetle okunursa, çalışılıp yevekkülü ALLAH’a bırAllahümme rabbizitni ilmen ve fehmen ve imanen anlamı:Allahım zihnimi aç, ilmimi artır ,fehmimi aç, imanımı genişlet … ![]() sınava girecek olanlar için küçük bir dua 21 adet kuru üzüme besmele ile her bir tanesine fatihayı okuyorsunuz sınav öncesi aç karna o taneleri yiyoruz allah a dua ediyoruz inşallah başarılı oluyoruz birde ashabı keyf in isimlerini bir kağıda yazıp üzerimizde girersek sınava önce allahın izniyle bildiğiniz tüm bilgiler aklımızda canlanır İnşallah![]() ![]() Ayrıca Ya Fettah ve Ya Mukaddim Esma-i Şerif’leri Ebced değerleri kadar okumanızı tavsiye ederim sınavdan önce Başarılar![]() ——————– İmtihana (Sınava girerken şu dua okunurisra suresi;80) رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا “Rabbi edhılnî müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ ”ANLAMI:”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar Katından bana yardım sdici bir kuvvet ihsan eyle ”Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur; رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي “Rabb’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî ”ANLAMI:”Ya Rabbi!,Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını çöz,sözümü anlaşılır eyle ”Sınav Başlayınca da şu dua okunur: ياَحَيُّ ياَقَيّوُمُ بِرَ حْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ “Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû ”ANLAMI:”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah’ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum ”Allahümme rabbizitni ilmen ve fehmen ve imanen anlamı:Allahım zihnimi aç, ilmimi artır ,fehmimi aç, imanımı genişlet … ![]() akınca ALLAH’ın izniyle muvaffakiyet elde edilir ![]() ![]() Bir işin hayırlı sonuca ulaşması için şu şekilde dua edilir: Allahım, bilerek veya bilmeyerek yaptığım günahlarımı bağışla Allahım yaratılanların en hayırlısı olan ve hakkında ;Sen olmasaydın, alemleri yaratmazdım buyurduğun son elçin Hz Muhammed Mustafayı (sav) vesile yaparak, Senden, işlerimde bana hayırlı başarılar ihsan etmeni istiyorum Beni bu işimde ve daha sonraki işlerimde muvaffak eyle![]() 1233 kere okunur asagidaki Bismillahirrahmanirrahim İnnâ fetahnâ leke fethan mübiynâ İmtihan (sınav)da Başarı duası İmtihana (Sınava girerken şu dua okunur:(isra suresi;80) رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا “Rabbi edhılnî müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ ” ANLAMI:”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar Katından bana yardım sdici bir kuvvet ihsan eyle ” Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur; “Rabb’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî ” ANLAMI:”Ya Rabbi!,Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını çöz,sözümü anlaşılır eyle ” Sınav Başlayınca da şu dua okunur: Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû ![]() ANLAMI:”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum
|
|
|
|