|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dualar, görünce, meyvanın, okunacak, turfandasını |
![]() |
Meyvanın Turfandasını Görünce Okunacak Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvanın Turfandasını Görünce Okunacak DualarMeyvanın Turfandasını Görünce Okunacak Dualar 818- Ebû Hüreyre'den (Radıyallahu Anh) yapılan rivayetde demiştir: "İnsanlar ilk çıkan meyvayı gördükleri zaman onu Resûiüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e getirirlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() Yine Müslim'in bir rivayetinde şöyledir: "Bereket üzerine bereket ver, (der) sonra o meyvayı çocuklardan yanında bulunanların en küçüğüne verirdi ![]() ![]() ![]() 819- Ebû Hüreyre'den (Radıyallahu Anh): "Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'i gördüm; kendisine turfanda bir mevya getirildiği zaman onu gözleri üzerine sonra dudakları üzerine kordu ve şöyle buyururdu: "Allah'ım! ![]() ![]() ![]() İnsanlara Va'z Etmede Ve İlim Öğretmede Ölçülü Olmanın Müstahablığı Bil ki, bir topluma va'z eden yahut onlara bir ilim öğreten kimsenin bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 820- Şakîk İbni Seleme'den yapılan rivayetde şöyle demiştir: "İbra Mes'-ud (Radıyallahu Anhüma) her perşembe günü bize va'z ve nasihat eder*di, bir adam ona: Ey Ebû Abdurrahman! Her gün bize öğüt vermeni istiyorum, dedi ![]() Beni bundan engelleyen, size usanç vermeyi sevmeyişimdir ![]() ![]() 821- Ammar İbni Yâsir'den (Radıyallahu Anhüma) yapılan rivayetde o demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in şöyle buyurduğu*nu işittim: "İnsanın namazını uzun ve hutbesini kısa yapması, onun an*layışlı olduğuna delâlet eder ![]() ![]() İyi İşe Delâlet Ve Ona Teşvik Etmenin Fazileti Allah Teaîâ şöyle buyurmuştur: "İyilik ve takva üzere birbirinize yardım edin ![]() 822- Ebû Hüreyre'den (Radıyallahu Anh) yapılan rivayete göre, Resû-lüliah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: "Kim hidayete (hak yola) çağırırsa, ona uyanların sevabı kadar kendi*sine de sevab olur ![]() ![]() ![]() 823- Ebû Mes'ud El-Ensarî El-Bedrî'den (Radıyallahu Anh) yapılan ri*vayetde demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyur*du: Hayırlı bir şeye delâlet eden kimse için, onu yapanın sevabı kadar mü*kâfat vardır ![]() 824- Sehl İbni Sa'ddan (Radıyallahu Anh) rivayet edilmiştir: "Resû*lüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Ali'ye (Radıyallahu Anh) şöyle buyur*du: Vallahi senin sebebinle bir adamı Allanın hidayete erdirmesi, senin için deve sürüsünden daha hayırlıdır ![]() 825- Sahih'de Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in şu sözü riva*yet edilmiştir: "Kul, kardeşinin yardımında bulunduğu müddet Allah da kulun yardımcısı olur ![]() -Asema yararlandığım kaynak: Çeşitli dualar ve zikirler kitabı |
![]() |
![]() |
|