![]() |
Bir Hadis.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Hadis..Bir Hadis ![]() ![]() Sa'd İbnu Ebi Vakkâs radıyallahu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalâtu vesselam Veda Haccı senesinde, bende şiddet peyda eden bir ağrı sebebiyle yatmakta olduğum hastalığım için geçmiş olsun ziyaretine geldi ![]() -Ey Allah'ın Resûlü dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen : -Hayır, olmaz! ![]() ![]() ![]() ![]() -Yarısı? ![]() ![]() ![]() ![]() Yine : -Olmaz! ![]() ![]() ![]() ![]() -Üçte biri? ![]() ![]() ![]() ![]() -Üçte birini mi? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben: -Ey Allah'ın Resûlü, ben arkadaşlarımdan sonra burada kalacak mıyım? ![]() ![]() ![]() ![]() -Eğer geri kalır, kendisiyle Allah'ın rızasını düşündüğün bir amel yapacak olursan, bu ameller sebebiyle mutlaka derecen artacak, merteben yükselecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah aleyhissalâtu vesselâm sonra, şöyle dua ettiler: "Allahım! Ashabımın hicretini tamama erdir ![]() Ve sözlerini (Hicret evi olan) Mekke'de ölmüş olan Sa'd İbnu Havle hakkında sarfettikleri "Lakin zavallı, Sa'd İbnu Havle'dir!" mersiyesiyle tamamladılar ![]() Alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|