Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadis

Bir Hadis..

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Hadis..

Bir Hadis

Sa'd İbnu Ebi Vakkâs radıyallahu anh anlatıyor:
Resulullah aleyhissalâtu vesselam Veda Haccı senesinde, bende şiddet peyda eden bir ağrı sebebiyle yatmakta olduğum hastalığım için geçmiş olsun ziyaretine geldi
-Ey Allah'ın Resûlü dedim Gördüğünüz gibi ağrım çok şiddetlendi Ben mal mülk sahibi bir kimseyim Bana vâris olacak tek kızımdan başka kimsem de yok Malımın üçte ikisini tasadduk etmek istiyorum! dedim
Hemen :
-Hayır, olmaz! buyurdular
-Yarısı? dedim
Yine :
-Olmaz! buyurdular
-Üçte biri? dedim
-Üçte birini mi? Üçte bir de çok Senin vârislerini zenginler olarak bırakman, halka ihtiyaçlarını açan fakirler olarak bırakmandan daha hayırlıdır Sen azîz ve Celîl olan Allah'ın rızasını arayarak her ne harcarsan, (hatta bu, hanımının ağzına koyduğun bir lokma bile olsa) mutlaka onun sebebiyle mükâfatlanacaksın! buyurdular
Ben:
-Ey Allah'ın Resûlü, ben arkadaşlarımdan sonra burada kalacak mıyım? dedim
-Eğer geri kalır, kendisiyle Allah'ın rızasını düşündüğün bir amel yapacak olursan, bu ameller sebebiyle mutlaka derecen artacak, merteben yükselecektir Şunu da söyleyeyim; sen daha yaşayacaksın Öyle ki Allah seninle bir kısım kavimlere hayır ulaştıracak, diğer bir kısımlarına da şer! buyurdular
Resulullah aleyhissalâtu vesselâm sonra, şöyle dua ettiler:
"Allahım! Ashabımın hicretini tamama erdir Onları gerisin geri (başarısızlıkla) çevirme!"
Ve sözlerini (Hicret evi olan) Mekke'de ölmüş olan Sa'd İbnu Havle hakkında sarfettikleri "Lakin zavallı, Sa'd İbnu Havle'dir!" mersiyesiyle tamamladılar (KÜTÜB-İ SİTTE/5761)
Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com