Borçlarınız İçin |
08-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Borçlarınız İçinBorçlarınız İçin Ebû Abdullah el-Kuresî hazretleri, duâsi makbûl bir zât idi Misir’da bulundugu sirada büyük bir kitlik olmustu Bunun üzerine Misir’dan ayrilip Kudüs’e gitti Filistin’deki Halîlürrahmân denilen yerdeki Ibrâhim aleyhisselâmin makâmini ziyâret etti Ziyâret sirasinda Ibrâhim aleyhisselâmin makâmi yaninda uyuya kaldi Rü’yâsinda Ibrâhim aleyhisselâm tarafindan karsilandi Ebû Abdullah el-Kuresî, Ibrâhim aleyhisselâma; “Ey Halîlullah! Misir’da büyük bir kitlik var Duâ buyurunuz” diye arzetti Hz Ibrâhim de kitligin kalkmasi için duâ etti Ebû Abdullah el-Kuresî daha sonra uyanip Kudüs’e döndü Çok geçmeden kitligin kalktigi haberini ögrendi Abdullah Kuresî buyurdu ki: Bir gün hocam Ebü’r-Rabî bana, “Sana bitmek tükenmek bilmeyen bir hazîne ögreteyim mi?” dedi Ben de, “Evet” deyince, Ebü’r-Rabî bana, “Su duâyi devamli oku” dedi Okumami istedigi duâ söyle idi: “Yâ Allah, yâ Vâhid, yâ Mûcid, yâ Cevâd, yâ Bâsit, yâ Kerîm, yâ Vehhâb, yâ ze’t-Tavl, yâ Ganî, yâ Mugnî, yâ Fettâh, yâ Rezzâk, yâ Alîm, yâ Hayy, yâ Kayyûm, yâ Rahmân, yâ Rahîm, yâ Bedîassemâvâti vel-ard, yâ ze’l-celâli vel ikrâm Yâ Hannân, yâ Mennân infehnî minke bi nafhati hayrin tugnînî bihâ ammen sivâk in testeftihû fekâd câekümü’l-feth Innâ fetehnâ leke fethan mübînâ Nasrun minellahi ve fethun karîb Allahümme yâ Ganî, yâ Hamîd, yâ Mubdi’, yâ Muîd, yâ Vedûd, yâ ze’l-arsil Mecîd, yâ Fe’âlen limâ yürîd, ikfini bihelâlike an harâmike ve agninî bi fadlike ammen sivâke vahfaznî bimâ hafizte bihizzikr Vensurnî bimâ nasarte bihirrusül inneke alâ külli sey’in kadîr” |
|