![]() |
Rızkın Artması Borçlar İçin Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rızkın Artması Borçlar İçin DuaRızkın Artması Borçlar İçin Dua Okunuşu: Allâhümmekfiniy bihelâlike an haramike ve agniniy bifadlike ammen sivâk Anlamı: Allahım, haramından (beri) helal (rızık) ile bana yet (kafi gel); ve beni lutfunla gayrına muhtaç olmayacak zengin kıl ![]() Bilgi: Rasûlullah salla’llâhu aleyhi ve sellem bu duâyı öğretirken şöyle buyurmuştur: -Bir kimsenin dağ kadar borcu olsa, bu duâya devam etse, Cenâb-ı Hak o kula borcunu ödettirir ![]() Borç sıkıntısı içinde onlanların günde üçyüz defa bu duâya devam etmelerini önemle tavsiye ederiz ![]() & Okunuşu: Allâhumme rahmeteke ercû, felâ tekilniy ilâ nefsiy tarfete aynin,ve aslıhliy şa’niy küllehu, lâ ilâhe illâ ente ![]() Anlamı: Allah’ım rahmetini umuyorum, beni göz kırpması kadar bile nefsime terketme, her anımı düzelt, tanrı yok ancak sen varsın! ![]() ![]() Bilgi: "Sıkıntıda, zarûrette kalan insanların devam etmesi gereken duâdır bu" buyurarak bize tavsiye eden Rasûlullah salla’llâhu aleyhi ve sellem ![]() Sıkıntısı, derdi, borcu, sorunu olan insanlara bu duâyı tavsiye ederiz ![]() ![]() www ![]() ![]() Kaynaklarım: Dualar ve Zikirler |
![]() |
![]() |
|