Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulaşırlar, cinler

Cinler Bize Niye Bulaşırlar

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah geceleri cinlere gündüzleri insanlara tahsis etmiştir ne onlar ne de biz insanlar tahsis edilen zamana uymamaktayız Bir müslümanın sabah namazında kalkıp aksam namazında dünyalık işlerini bitirip yatsı namazını kıldıktan sonra dışarı çıkmaması gerekir Ama gerek hayat şartlarından gerekse keyfiyetten gerekli kurallara uyamamaktayızki; Peygamber efendimiz zamanında uygulanmamış olacakki; kendi başına dolaşmanın sakıncalı oldugunu devamlı büyük alimlerimiz tarafından uyarılmıştır
Biz insanlar cinlerden çok üstün yaratık olmamıza ragmen kurallara uymayınca bizden gerek zeka gerek akıl olarak daha düşük olan cinler kurallara daha cok uymamaktadırlar Kitabımızda gerek alimlerimizin onların bizden düşük olduklarını sıkça konusu gelince açıklamaları onları büsbütün rahatsız etmiştir buda onların dogal olarak taşkınlıklarını artırmış aşagılık kompleksine girmelerine sebeb olmuştur İnsanlardan intikam almak onları rezil etmek gibi intikam duygusuna sürüklemiştir Ellerinden gelen her türlü maskaralıkları artırmışlardır Birde kafir olanları vardır ki; bunlarsa dahada taşkınlıklarını artırarak insanlara akla gelmedik işkenceler yaparlar
Burada anlaşılıyorki onlarla dost olmanın imkansızlığı açıkça görülmektedir onlar bize daima düşmandır
Bazıları benim cinim müslümandır der oysaki cinlerin insanlardan daha az akıllı olduğu halde yüzlerce müslümanı yüzlerce müslüman öldürmüyormu namusuna göz koymuyormu malını gasp etmiyormu vede onlardan akılı iken insan yapıyorsa aklı ve fikri bizden daha az olan cinler gerek cinlerden gerek insanlardan neden binlercesini öldürmesin veya rezil edip dinden çıkarıp perişan olmasına sebep olmasın
Burda anlaşılıyorki kesinlikle dost oluna bilmesi imkansızdır Aşağılık duygusunu tatmin etmek vede insanlardan büyük olduklrını ispat için insanları rezil ederek ve aciz bırakarak gizemlerini koz olarak oynarlar Bazanda alay etmek için bizlerdeki zayıf insanlarla ugraşırlar Kendilerini ispatlamak isterler
Bazanda bizdeki zayıf olan kadınlarımıza onların erkekleri erkeklerimizede kadınları aşık olarak emirleri altına almak isterler Vede basardıklarını çevremize baktıgımızda görmemiz mümkündür
Birde bizim cinci dedigimiz büyücüler vardırki; insanları hastalandırarak yani büyü yaparak onları cinlerin emirlerine hazırlayarak itaat ettirirler Cinlerse kendilerine itaat eden kişiye maskaralıktan maskaralıga sürüklerler Dini ruhu zayıf olan zatı yine dini ve ruhu zayıf olan kişiler önünde yüceleştirerek onları din adamı yani şifa dagıtan sıfatıyla tanıştırarak önce onlara şirk küfür işleterek vaadlerle kandırarak en büyük günahları işletirler Sonrada yardım zamanı gelince hem onu hemde onun şirke soktugu kişileri yalnız bırakırlar şifa dagıtıyor diye tanıdıkları aciz kişi ise cinlerden korktugu için onlara en küçük emirlerine itaatsızlık yapamaz
Bir başka nedense adem atamız cennetten kovulupta yer yüzüne indiginde dünyaya cinler hakimdi sırf dünya onlara aitti ve CHakkın bütün meleklere ozaman cinlerde melekti ve en büyükler arasındaydı HzAdem as a secde etmesini istedi şeytan denen bu melek secde etmedi evrenin ellerinden alındıgını düşünerek ve küçümseyerek Allah'a isyan etmiş oldu bu isyanın sebebi dünyayı paylasamama ve de secde etmesinin istenmesiydi Allahu azimüşşan insan oglunun üstünlügünü ve secde edilmesi gerektigini söylediginde oda Allah'ım bana izin ver kim üstün göstereyim o topraktan yaratıldı onu sana düşman yaparım dedi Allah ta izin verdi şeytan denen cin o gün bu gündür bize düşmandır ve yanıltmak için her an çalışmaktadır asıl sebebte budur kıyamete kadarda insanları kandırmaya küfre sokmaya yalanlarla vaadlerle kandırarak vaad zamanı ise iş işten geçtikten sonra yapayalnız bırakmaya son ana kadar devam edecektir Yapısındada zaten bu vardır İyi bilmeliyizki bu cinleri görsekte görmesekte islama ters olan ne yaparsak bilmeliyizki onların parmakları vardır Bizi yönlendirense cinlerin ta kendileridir islama ters olan her hareketi yapma istegi içimize geldiginde ancak CAllah'ın azabını ve gazabını düşünerek sadece onun yardımıyla hayat bukdugumuzu ve tüm engelleri onun izniyle asabilecegimizi düşünmeli ve ondan yardım dilemeliyiz Ben çok şahit olmuşumdurki kocasıyla mutlu olmadıgını mutlu olması için cinlerin oyuncagı olmuş cinlerden yardım bekleyen onlara giden kadınlar tanıyorum mutlu olması yuvasının düzelmesi şöyle dursun aksine yuvaları param parca olmuştur Arkasındanda rezilligin kepazeligin dahada arttıgını günahların içine gömüldüklerini gördüm Yine gördümki Allahu Azimüsanın ayeti kerimelerinin dışında yapılan her tedavi yanlıştır Allah'a güvenelim onun yarattığı aciz cincilerden büyücülerden kacınalım çünkü onlar şeytanın oyuncaklarıdırlar Allah böyle kişilerin eline hiçbir müslümanı düşürmesin
Mustafa Ünal

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com