Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bekliyorum, besmele, euzü, herkesten, herşeyden, yorum, önemlisi

Herşeyden Daha Önemlisi Euzü Besmele. Herkesten Yorum Bekliyorum.

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Herşeyden Daha Önemlisi Euzü Besmele. Herkesten Yorum Bekliyorum.

Herşeyden daha önemlisi Euzü besmele Herkesten yorum bekliyorum

Herkese merhaba Forumda birçok yerde şu adetlerde okunmalı diye ayetler ve dua örnekleri görüyorum Bu ayetler tek cümlelik ayetler olsa bile euzü besmelesiz tekrar edilmez diye biliyorum Bir sureyi euzü besmele ile okumayla sadece besmele ile okuma arasında sonuç olarak o kadar fark var ki yaşanmış tecrübelerle sabittir Kuran nahl suresi 98 ayette Allah Kuran okurken euzübillahimineşşeytanirracim de diyor Katı bir kural olmadığını sandığım bu başlama yöntemi ile birlikte böyle okunmasının emniyeti çok büyük Örneğin 7 adet Ayetel Kürsi okuyacaksınız Sadece başında bir kere euzü besmele söyleyip diğerlerinde besmele ile devam edilmemeli, çünkü ayetel kürsi suresinden sonra gelen sureyi okumuyorsunuz yine aynı sureyi tekrar ettiğiniz için bütün adetlerin başına euzü besmele koyulmalı diye düşünüyorum Örneğin fatiha suresine euzü besmele ile başladınız ve fatiha suresi bitti sonrasında bakara suresini okuyacaksanız sadece besmele ile devam edebilirsiniz çünkü fatihadan sonra bakara suresi geldiği için,,, ama fatihadan sonra ayetel kürsi suresini okuyacaksanız, sureler sıralı olmadığı için yeniden euzü besmele çekilmelidir Mantığı anlatabildim inşallah

Dualar var Örneğin şahmeran duası, butür dualar önemli dualar bu dualar besmelesiz hatta bana göre euzü besmelesiz okunmamalıdır Bu dualar sizin Allah'a ettiğiniz kişisel vb dualardan farklı tuvalete girerken euzü besmele ile girilmeli, yemek yerken euzü besmele ile yenmeli, abdest alırken euzü besmele ile alınmalı vb gibi birçok hadis var Euzü besmele buralarda kullanılıyorda neden dua ederken kullanılmasın Bence Allah' a edilen tüm duaların başında euzü besmele kullanılabilmeli Bu konuda birçok hocanın fikri farklı Yazının ortasında bahsediyorum bunlar bana göre doğru olan ve ilerde değişebilirliği olan düşünceler olduğu için kesin ve net cevaplar olarak algılanmasın Yorum yazın tartışalım

Zikir çekmeden bile zikire euzü besmele ile başlayanlar var biliyorum

Hayatınızdaki bazı olumsuzlukları gidermek için başladığınız bu yolda içinden çıkılmaz bir hale düşmemek için yolunu yordamını bilmek ve usulüne göre çalışma yapmak gerekir Saygılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com