![]() |
Kur`An-İ Kerimdeki Dua Ayetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur`An-İ Kerimdeki Dua AyetleriAyet'lerle Dua (Resulüm ; Derki: "Duanız olmazsa, Rabbim size ne diye değer versin? ![]() ![]() ![]() Dua; Kişinin kendi aczi yetini anlayarak dünya ve ahrete Allah’u tealaya muhtaç olduğunu bilmesi, ihtiyaçlarını tek olan mabuttan dilemesidir ![]() Eğer kullarım beni senden sorarlarsa şüphesiz ki ben, çok yakınım ![]() ![]() ![]() "Ey Rabbimiz, unutur veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma, bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme ! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmediği işleri de yükleme, bizi affet, bizi bağışla, bize acı, sen bizim Mevlamızsın ![]() Bakara 286 |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur`An-İ Kerimdeki Dua Ayetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur`An-İ Kerimdeki Dua AyetleriKur`an-i Kerİmdekİ Dua Ayetlerİ Cenab-ı Allah’a niyaz her kulun ihtiyacıdır ![]() İhtiyaç sahibi olmak; muhtaç olmaktan, eksik olmaktan kaynaklanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Eksikliğin ve ihtiyacın giderilmesi için başvurulacak makam Allah’ın zatıdır, yalnız O’ndan yardım diler, yalnız O’na kulluk ederiz, zira biz kullara doğru yola iletecek olan O’dur ![]() Bu sebeple nasıl niyazda bulunacağımız, nasıl dua edeceğimiz Kur’an da ayetler ile bildirilmiştir ![]() 5 - Yalnız sana kulluk eder, yalnız senden yardım isteriz ![]() 6 - Bizi doğru yola ilet ![]() 7 - Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ![]() ![]() 32 - Sen Yücesin, bize öğrettiğinden başka bilgimiz yoktur ![]() ![]() 127 - İbrahim, İsmail ile birlikte evin sütunlarını yükseltiyor: “Rabbimiz! Bizden olanı kabul et ![]() ![]() 128 - Rabbimiz! İkimizi sana teslim olanlardan yap ve soyumuzdan da sana teslim olan bir toplum oluştur ![]() ![]() ![]() 201 - Rabbimiz! Bize dünyada da güzellik ver, ahirette de güzellik ver ![]() ![]() 250 - Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ![]() ![]() 255 - Allah, O’ndan başka tanrı yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 285 - Elçi, Rabbinden kendisine indirilene inandı, inananlar da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 286 - Allah hiçbir benliğe kapasitesinin haricinde bir yük yüklemez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakara (Sığır) Suresi 8 - “ Rabbimiz! Bizi doğruya ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme ve katından bize rahmet bağışla ![]() ![]() 9 - Rabbimiz! Varlığında şüphe bulunmayan bir günde insanları mutlaka Sen toplayacaksın ![]() ![]() 16 - Rabbimiz! Şüphesiz biz inandık, günahlarımızı bağışla, ateş azabından koru bizi ![]() 26 - “Ey yönetimin sahibi Allah’ım, Sen yönetimi istediğine verirsin ve istediğinden yönetimi çekip alırsın ![]() ![]() ![]() ![]() 27 - Geceyi gündüze bağlarsın, gündüzü de geceye bağlarsın ![]() ![]() ![]() 53 - Rabbimiz! Biz indirdiğine inandık ve elçiye uyduk ![]() ![]() 147 - Rabbimiz! Günahlarımızı ve taşkınlıklarımızı bağışla, ayaklarımızı sağlam bastır ve inkârcılar topluluğuna karşı bize yardım et ![]() 191 - Onlar ayakta, otururken, yan yatarken hep Allah’ı hatırlarlar ![]() ![]() ![]() 192 - “Rabbimiz! Şüphesiz Sen birini ateşe soktun mu onu tam rezil etmişsindir ![]() ![]() 193 - “Rabbimiz! Bir davetçinin Rabbinize inanın diye inanmaya çağırdığını işittik ve inandık ![]() ![]() 194 - “Rabbimiz! Elçilerine vaat ettiğini bize ver ![]() ![]() ![]() Ali İmran (İmran Ailesi) Suresi 1 - Övgü Allah’adır ![]() ![]() ![]() 162 - De ki : “Benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi olan Allah içindir ![]() Enam (Davar) Suresi 23 - Dediler ki : “Rabbimiz! Kendimize zulüm ettik ![]() ![]() 126 - Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ![]() ![]() 155 - Sen bizim dostumuzsun ![]() ![]() 156 - Bize hem bu dünyada, hem de ahirette güzellik yaz ![]() ![]() Araf (Orta Yer) Suresi 85 - Biz yalnız Allah’a dayandık ![]() ![]() 86 - Ve rahmetinle bizi inkârcılar topluluğundan kurtar ![]() Yunus (Yunus) Suresi 47 - Rabbim! Bilgim olmayan şeyi Senden istemekten Sana sığınırım ![]() ![]() Hud (Hud) Suresi 101 - Rabbim! Sen bana yöneticilik verdin ve sözlerin yorumunu öğrettin ![]() ![]() ![]() Yusuf (Yusuf) Suresi 38 - Rabbimiz! Şüphesiz Sen, bizim gizlediğimizi de, açıkladığımızı da bilirsin ![]() ![]() 40 - Rabbim! Benim namazı özenle yerine getiren biri olmamı sağla ![]() ![]() ![]() 41 - Rabbimiz! Hesabın görüleceği gün, beni, anne-babamı ve inananları bağışla ![]() İbrahim (İbrahim) Suresi 80 - Rabbim! Beni gireceğim yere dürüstlükle sok, çıkacağım yerden dürüstlükle çıkar ![]() ![]() 111 - Övgü Allah’adır ![]() ![]() İsra (Gece Yürüyüşü) Suresi 10 - Rabbimiz! Katından bize rahmet ver ve bize bir kurtuluş yolu göster ![]() Kehf (Mağara) Suresi 25 - Rabbim! Göğsümü açıp genişlet ![]() 26 - İşimi kolaylaştır ![]() 27 - Dilimdeki düğümü çöz 28 - Ki söyleyeceklerimi kavrasınlar ![]() 114 - Rabbim! Bilgimi arttır ![]() Taha (Taha) Suresi 87 - Senden başka tanrı yok, yüceltirim Seni ![]() ![]() 89 - Rabbim! Beni yapayalnız bırakma ![]() ![]() Enbiya (Peygamberler) Suresi 28 - Bizi zalimler topluluğundan kurtaran Allah’a övgüler olsun ![]() 29 - Rabbim! Beni bereketli bir yere indir ![]() ![]() 94 - Rabbim! Beni o zalim toplumun içinde tutma ![]() 97 - Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından Sana sığınırım ![]() 98 - Ve onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım, Rabbim ![]() 109 - Rabbimiz! İnandık, bizi affet, bize merhamet et, sen şefkat gösterenlerin en hayırlısısın ![]() 118 - Rabbim! Bizi affet, bize merhamet et, sen şefkat gösterenlerin en hayırlısısın ![]() Muminun (İnananlar) Suresi 65 - Rabbimiz! Cehennem cezasını bizden uzak tut ![]() ![]() 66 - Şüphesiz o kötü bir durak yeridir ve kötü bir konaklama yeridir ![]() 74 - Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı mutluluk kaynağı olarak bize armağan et ve bizi, sakınanlara önder kıl ![]() Furkan (Ayırıcı) Suresi 83 - Rabbim! Bana bilgelik ver ve beni iyilerin arasına kat ![]() 84 - Sonradan geleceklerin dilinde doğrulukla anılmamı sağla ![]() 85 - Beni nimetlerle donatılmış cennetin mirasçılarından yap ![]() 87 - Ve beni diriliş gününde utandırma ![]() 88 - O gün, malın da, çocukların da faydası olmaz ![]() 89 - Ancak Allah’a düzgün bir kalp ile gelen hariçtir ![]() Şuara (Şairler) Suresi 19 - Rabbim! Beni, anne ve babama bağışladığın nimete şükretmeye ve hoşnut olacağın iyi işler yapmaya yönelt ![]() ![]() 40 - Bu Rabbimin bir armağanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Neml (Karınca) Suresi 24 - Rabbim! Gerçekten de bana vereceğin her hayra muhtacım ![]() Kasas (Tarihi vakalar) Suresi 30 - Rabbim! Şu bozguncular topluluğuna karşı bana yardım et ![]() Ankebut (Dişi Örümcek) Suresi 1 - Övgü, göklerde ve yeryüzünde bulunanların hepsi kendisine ait olan Allah’adır ![]() ![]() ![]() 2 - Yerin içine gireni, oradan çıkanı, gökten ineni ve oraya yükseleni bilir ![]() ![]() Sebe (Sebe) Suresi 34 - Bizden üzüntüyü gideren Allah’a övgüler olsun ![]() ![]() 35 - O ki bir armağan olarak bizi kalınacak bir yurda yerleştirdi ![]() ![]() Fatır (Yaratan) Suresi 100 - Rabbim bana iyi birini bağışla ![]() Saffat (Saf Tutanlar) Suresi 46 - Gökleri ve yeri yaratan, duyu organlarıyla algılanamayanı ve algılanabilenleri bilen Tanrım! Kullarının anlaşmazlığa düştükleri konularda Sen karar vereceksin ![]() Zümer (Yığınlar) Suresi 7 - Rabbimiz! Rahmetin ve bilgin her şeyi kuşatmıştır ![]() ![]() 8 - Rabbimiz! Onları kendilerine vaat ettiğin Adn cennetlerine koy ![]() ![]() ![]() 9 - Ve onları kötülüklerden koru ![]() ![]() ![]() Mümin (İnanan) Suresi 15 - Rabbim! Beni, anne ve babama verdiğin nimetlere şükretmeye, hoşnut olacağın iyi işler yapmaya yönelt ![]() ![]() ![]() Ahkaf (Kum Tepeleri) Suresi 10 - Rabbimiz! Bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi affet ve kalplerimizde inananlara karşı bir kin bırakma ![]() ![]() 22 - O Allah ki O’ndan başka tanrı yoktur ![]() ![]() ![]() 23 - O Allah ki O’ndan başka tanrı yoktur ![]() ![]() ![]() 24 - O Allah’tır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haşr (Toplanma) Suresi 4 - Rabbimiz! Biz Sana dayanıyoruz ve Sana yöneliyoruz ![]() ![]() 5 - Rabbimiz! Bizi inkârcılar için bir fitne aracı yapma, bizi affet ![]() ![]() Mümtehine (Sorgulanan) Suresi 8 - Rabbimiz! Bizim ışığımızı tamamla ve bizi affet ![]() ![]() Tahrim (Yasaklama) Suresi 28 - Rabbim! Beni, anne-babamı, inanmış olarak evime gireni, inanan erkekleri ve inanan kadınları affet ![]() ![]() Nuh (Nuh) Suresi 1 - De ki: Açılışın Rabbine sığınırım ![]() 2 - Yarattıklarının kötülüğünden ![]() 3 - Çöktüğü zaman karanlığın kötülüğünden ![]() 4 - Düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden ![]() 5 - Kıskandığı zaman kıskancın kötülüğünden ![]() Felak (Açılma) Suresi 1 - De ki: İnsanların Rabbine sığınırım ![]() 2 - İnsanların Hükmedenine ![]() 3 - İnsanların Tanrısına ![]() 4 - Sinsi fısıldayıcının kötülüğünden ![]() 5 - O insanların göğüslerine fısıldar ![]() 6 - O cinlerden de, insanlardan da olur ![]() Nas (İnsanlar)Suresi |
![]() |
![]() |
|