Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duası, zemzem

Zemzem Duası

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zemzem Duası

Zemzem suyu ikrâm edildiginde, güzel kokuda oldugu gibi geri çevirmemeli, almalidir Su içtikten sonra Resûlullah?in yaptigi gibi: ?Elhamdü lillâhillezî ce?alehü azben fürâten birahmetihî ve lem yec?alhü milhen ücâcen bizünûbî? duâsini okumalidir

Duâda, rahmeti ile suyu tatli yapip günahlarin sebebi ile aci bir tuz hâline getirmeyen Allahü teâlâ?ya hamd olsun denilmektedir

Zemzem ne niyetle içilirse ona faydasi olur Bunun için, sifa için, sikintidan kurtulmak için, son nefeste iman ile ölmek için Onun için niye çok ihtiyacimiz varsa ona niyyet edip içmeli Birden fazla seye de niyyet edilebilirZemzem içmeyi bir nimet bilmelidirHadis-i seriflerde buyuruldu ki:

?Zemzem, doyurucu ve hastaya sifa vericidir?

?Zemzemi, belalardan korunmak niyeti ile içeni Allah korur?

Abdullah ibni Mübarek hazretleri, (Resûlullah ?Zemzem, içildigi niyete göre faydali olur? buyurdugu için, ben de kiyamette susuzluktan kurtulmak için zemzemi içiyorum) derdi

Ibni Abbas hazretleri de, zemzem içerken, ?Allahümme inni es?elüke ilmen nâfian, ve rizkan vâsi?an ve sifâen min külli dâin ve sekâmYa Rabbi, senden faydali ilim, bol rizik ve her türlü hastaliktan sifa istiyorum? diye duâ ederdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com