![]() |
Rızık Duaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rızık DualarıDinimiz çalışarak kazanmayı emretmektedir ![]() ![]() ![]() Rızık için endişe etmemeli! Kur'an-ı kerimde, (Her canlının rızkı Allah?a aittir) buyuruldu ![]() (En güzel rızık, helale, harama dikkat edilerek alın teri ile kazanılandır ![]() (İbadet on kısımdır, dokuzu çalışıp helal kazanmaktır ![]() (Rızık için üzülme, takdir edilen rızık seni bulur ![]() (Ana-babaya, evlada bakmak, kimseye muhtaç olmamak için çalışmak cihaddır ![]() ![]() (İhtiyacını halka açan, ihtiyaçtan kurtulamaz ![]() ![]() Şu duayı okuyan fakirlikten kurtulur demek, o dua kabul olmuşsa, ona bir çalışma kapısı açılır veya ummadığı yerden rızka kavuşur demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Ömrüm uzun, rızkım bol olsun diyen, akrabasını ziyaret etsin, görüp gözetsin!) [İ ![]() (Sabah uykusu rızka manidir ![]() (Allah korkusunu sermaye edinen, rızka ticaretsiz ve sermayesiz kavuşur ![]() ![]() (Eve girerken "İhlas" suresini okuyan, fakirlik görmez ![]() ![]() (Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır ![]() (Günde yüz kere, La ilahe illallah, el-melikül hakkul mübin, Muhammedün Resulullah, sadikul vâdil emin diyen, fakirleşmez, zenginleşir, kabirde kendisine yoldaş olur, Cennetin kapısını da açmış olur ![]() (Rızka kavuşan çok hamd etsin! Rızkı azalan istiğfar etsin!) [Hatib]* (Hamd; "Elhamdülillah", İstiğfar; "Estağfirullah" demektir ![]() ![]() Çocuklarının geçimi için sıkıntı çeken birine, Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istiğfar ederim) buyurdu ![]() ![]() ![]() (Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin ![]() İstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünmelidir! Manası şöyledir: (Kendisinden başka ilâh bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah?a istiğfar eder, günahlarıma pişman olup Ona sığınırım ![]() ![]() Borçtan kurtulmak için, (Allahümme ekfini bihelâlike an haramike ve agnini bi fadlike ammen sivâke) duasını okumalı ![]() Hadis-i şerifte, (Ya Muaz, şu duayı okursan, dağ gibi borcun olsa da, Allah ödetmeyi nasip eder) buyuruldu ![]() ![]() ![]() ![]() Her türlü tedbire rağmen, zengin olamayan da, haline şükretmeli, fakirliğe sabretmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mal ne kadar çok olursa hesabı vardır, haramdan kazanılmışsa azabı vardır ![]() (O gün, size verilen her nimetten sorguya çekileceksiniz ![]() Dert ve borçtan kurtulmak için Sual: Peygamber efendimizin, Eshab-ı kiramdan Ebu Ümâme hazretlerine, dertten ve borçtan kurtulması için öğrettiği dua nasıldır? CEVAP Eshab-ı kiramdan, Ebu Said Hudri hazretleri anlatıyor: Resulullah efendimiz, bir gün, mescide girdi ve Ensar?dan Ebu Ümâme?ye rastladı ve kendisine, (Yâ Ebâ Ümâme! Namaz dışında niye mescidde oturuyorsun?) diye sordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ebû Ümâme, (Bunu okudum, dertten ve borçtan kurtuldum) dedi ![]() Bu dua, (Yâ Rabbi, kederden, dertten, âcizlikten, tembellikten, korkudan, cimrilikten, borcumu ödeyememekten ve insanların kahrından sana sığınırım) demektir ![]() Dert ve borçtan kurtulmak için Sual: Peygamber efendimizin, Eshab-ı kiramdan Ebu Ümâme hazretlerine, dertten ve borçtan kurtulması için öğrettiği dua nasıldır? CEVAP Eshab-ı kiramdan, Ebu Said Hudri hazretleri anlatıyor: Resulullah efendimiz, bir gün, mescide girdi ve Ensar?dan Ebu Ümâme?ye rastladı ve kendisine, (Yâ Ebâ Ümâme! Namaz dışında niye mescidde oturuyorsun?) diye sordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ebû Ümâme, (Bunu okudum, dertten ve borçtan kurtuldum) dedi ![]() Bu dua, (Yâ Rabbi, kederden, dertten, âcizlikten, tembellikten, korkudan, cimrilikten, borcumu ödeyememekten ve insanların kahrından sana sığınırım) demektir ![]() Borçtan kurtulma duası Sual: Borçtan kurtulma duası var mıdır? CEVAP Gerekli borç duaları sitemizde yazılıdır ![]() ![]() (Ya Muâz! Sana bir dua öğreteyim mi? Uhud Dağı kadar borcun olsa da, Allah onu ödemek nasip eder ![]() Allahümme mâlikel-mülki tü?til-mülke men teşâü ve tenziül-mülke mimmen teşâü ve tüizzü men teşâü ve tüzillü men teşâü bi-yedikel-hayr inneke alâ külli şey?in kadîr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|