![]() |
Kılıcın Hakkını Verdi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kılıcın Hakkını VerdiKılıcın hakkını verdi Artık Uhud savaşı kızışmıştı iyice ![]() Çarpışırdı taraflar, olanca güçleriyle ![]() Lakin kalabalıktı küfr ordusu o vakit ![]() En az dört müşrik ile çarpıştı her mücahid ![]() O gün hazret-i Hamza tekbirler getirerek, Saldırırdı düşmana beyitler söyleyerek ![]() Safvan, hayret içinde dedi: (Ben, bugüne dek, Görmedim onun gibi bir savaşçı, gözü pek ![]() Resulullah, bir kılıç göstererek Eshaba, Buyurmuştu: (Kim bunu benden alır acaba?) Almak istemişse de onu hazret-i Zübeyr, Lakin onu, Zübeyr’e vermemişti o Server ![]() Sonra Ebu Dücane gelip talep etmişti ![]() Resul uygun görerek, ona teslim etmişti ![]() İşte Zübeyr bin Avvam, üzgündü bundan sebep ![]() Derdi ki: (Niçin bana vermedi onu acep?) Gidip gözetledi ki, o, Ebu Dücane’yi, O kılıcın hakkını verir mi acep iyi? Arkasından gitti ve baktı, Ebu Dücane, Çarpışır o kılıçla seri ve çevikane ![]() Savaşırken, bir yandan tekbir getiriyordu ![]() Önüne gelenleri, vurup deviriyordu ![]() O ara, müşriklerin önde gelenlerinden, Zırhlı birisi ile karşılaştı aniden ![]() Müşrik, iri cüsseli ve kuvvetli idi pek ![]() Ve meydan okuyordu at üstünde dönerek ![]() Her tarafı zırhlarla kaplı idi tamamen ![]() Gözünden başka yeri görünmezdi katiyen ![]() O, Ebu Dücane’ye hücum etti evvela ![]() O ise, bu hücumdan kurtuldu kalkanıyla ![]() Kılıcı gömülmüştü kalkanına çarparak ![]() Lakin çıkaramadı onu çok uğraşarak ![]() Sonra Ebu Dücane çekerek kılıcını, Kopardı bir hamlede o müşrikin başını ![]() Sonra da karşılaştı başka bir müşrik ile ![]() Öldürdü onu dahi, bir kılıç darbesiyle ![]() Kimse duramıyordu önünde müşriklerden ![]() Her önüne çıkanı, deviriyordu hemen ![]() İlerledi böylece küffarı kıra kıra ![]() Erişti en arkada, tef çalan kadınlara ![]() Gördü Ebu Süfyan’ın hanımı Hind’i hemen ![]() Kılıcını indirip, vazgeçti öldürmekten ![]() Kadınların kanına girmedi o kılıçla ![]() Geri dönüp çarpıştı, daha büyük bir hınçla ![]() Onun savaşmasını gördü Zübeyr bin Avvam ![]() Dedi ki: (O kılıcın hakkını veriyor tam ![]() O Server, o kılıcı vermiş ki bir kişiye, Kılıç, onun elinde yarıyor tam bir işe ![]() |
![]() |
![]() |
|