![]() |
Küfran-İ Nimet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küfran-İ NimetBu devirde Müslümanların ayakları en fazla para, zenginlik, servet edinme, köşeyi dönme, voli vurma yüzünden kaymaktadır ![]() Ayakları kayanlar nereye düşüyor? Günaha, isyana düşüyor ![]() Rezillik, kepazelik çukuruna düşüyor ![]() Bazısı kendisini Cehenneme götüreck yollara düşüyor ![]() Kendilerinde kuduz bir para hırsı, para şehveti, para azgınlığı olanlar niçin bu kötü yola düşmüşlerdir? Onlar kanaati terk etmişler, lüks ve israfa yönelmişlerdir ![]() Onlar Muhammedî ahlakı bırakmışlar, Fir'avnin ve Nemrud'un ahlakını benimsemişlerdir ![]() Onlar şükrü bırakmışlar, rızkından şikayet küstahlığına ve isyanına düşmüşlerdir ![]() Müslüman o kimsedir ki, rızkına râzı olur ve şükr eder ![]() Rızkı sadece tarhana çorbası ise, içine ekmek doğrar karnını doyurur ve şükr eden kullardan olur ![]() Ya Rabbi başkalarına kuzu dolması, fıstıklı iç pilavı, kaymaklı tatlı veriyorsun bana ise tarhana çorbası diyen isyan etmiş olmaz mı? Olgun Müslüman o kimsedir ki, bulmasa bile şükr eder ![]() ![]() Peygamberimiz bize nasıl öğretti? Ashab-ı Kiram nasıl öğretti? Selef-i sâlihîn ![]() Biz onların yolunda mıyız? Yoksa tam aksi yolda mıyız? Adam sofu Müslüman geçinir patates yemeğini beğenmez, yeşil mercimek yemeğini beğenmez, makarnayı beğenmez ![]() ![]() Sudan'ın Darfur bölgesinde,Somali'de, Nijer'de, Bangladeş'te açlık ve yokluk içinde sürünen Müslüman kardeşlerimize çorba, bulgur pilavı ve üzüm hoşafından oluşan bir ziyafet verilse, sevinçlerinden ve mutluluklarından çılgına dönerler ![]() ![]() Nimetlere şükr etmek rızkı ve nimetleri çoğaltır ![]() ![]() Müslüman kardeşlerime haddim olmayarak sesleniyorum: Çocuklarınız mütevâzı ve ucuz yemekleri beğenmiyorlarsa siz anne babalar çok kötü bir durumdasınız ![]() Çocuklarınızı rızık konusunda, Şükür konusunda, Tevazu konusunda, Rıza konusunda iyi terbiye ediniz ![]() Bunlar şayet sizlerde, bizlerde yoksa zavallı çocuklar ne yapsın? Size bir yemek mönüsü veriyorum: 1 ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Kendinizi ve çocuklarınızı bu yemekle imtihan edin ![]() Büyük zevk ve haz alarak bunları yiyorsanız, üzerine şükr ediyorsanız, asla beğenmezlik etmiyorsanız, sızıldanmıyorsanız siz sıradan iyi Müslümanlarsınızdır ![]() Beğenmezseniz haliniz yamandır ![]() Nimetleri ve rızıkları beğenmeyen bir toplumun sonu iyi olmaz ![]() ![]() ![]() Küfran-ı nimette bulunan, rızkını beğenmeyen bir toplum âsi bir toplumdur ![]() Müslüman, zengin de olsa kanaatli ve mütevazı bir hayat sürer ![]() Yeme içmeyi şehvet haline getirmek bir Müslümana yakışmaz ![]() Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete 16/02/2010 |
![]() |
![]() |
|