![]() |
İstanbul’Un Manevi Fatihi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul’Un Manevi Fatihiİstanbul’un manevi fatihi O hazret-i Halid ki, mihmandardı Resule ![]() Çok yüksek dereceye vardı bu hizmetiyle ![]() Bedir, Uhud ve sair herbirinde harplerin, Önünde savaşmıştı, Hazret-i Peygamberin ![]() Gayetle cömert olup, her ne geçse eline, Dağıtırdı hepsini şehrin fakirlerine ![]() ’ın Sevgilisi, göçünce bu dünyadan, Herkes gibi ona da, bu dünya oldu zindan ![]() Nihayet İstanbul’u fethetmek gayesiyle, Hazırlanan orduya katıldı bin zevk ile ![]() Resul'ün, fetih için verdiği o müjdeyi, Kalbinin derununda saklıyordu sır gibi ![]() Bu sefere katılmak, tek arzusuydu onun ![]() Yaşlı haline rağmen, içindeydi ordunun ![]() Gelip bu ordu ile İstanbul önlerine, Bir delikanlı gibi savaştı o da yine ![]() O, ihlas ve aşk ile küffara saldırırken, Hastalanıp, yatağa düşüverdi aniden ![]() Yine hasta haliyle, harbi takib ederek, İsterdi iyileşip, savaşa devam etmek ![]() Velakin anlayınca eceli geldiğini, Hemen yakınlarına, yaptı vasiyetini ![]() Buyurdu ki: (Sonuna geldi bu fani ömrüm, Öyle anlıyorum ki, ben bu yerde ölürüm ![]() Her nerede ölürsem, defnetmeyin o yere ![]() Beni, mümkün mertebe iletin içerlere ![]() Ordunun ulaştığı en ileri noktaya, Götürüp, cenazemi defnediniz oraya ![]() Sonra teslim eyledi o mübarek ruhunu ![]() Ordunun en önüne defnetti Eshap onu ![]() İstanbul’un manevi fatihidir ki bu zat, Bu şehri, asırlarca nurlandırmıştır bizzat ![]() Vakta ki Fatih Sultan, İstanbul’u, ilerde, ’ın yardımıyla fethettiği günlerde, Akşemseddin’e gelip, dahil oldu huzura ![]() Dedi: (Halid bin Zeyd’in yakındır kabri sur’a ![]() Fetih için çarpışıp, şehid olmuş o zaman ![]() İsterim, kabir yeri bulunup olsun ayan ![]() O dahi, şu andaki kabrin olduğu yeri, Gösterip, buyurdu ki: (Sultanım, geceleri, Şu semtte, bir noktaya nur iner, keşfederim ![]() O mübareğin kabri, ordadır zannederim ![]() Geldiler şu andaki türbenin mahalline ![]() Bir müddet murakabe eyleyerek Rabbine, Bir noktayı gösterip, dedi: (Kazın bu yeri ![]() Görürsünüz altında yazılı bir mermeri ![]() İşaret ettiği yer, kazıldı derhal o gün ![]() Bulundu nurlu kabri, Mihmandar-ı Resulün ![]() |
![]() |
![]() |
|