![]() |
İman İddiadır, İbadet Tasdiktir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İman İddiadır, İbadet Tasdiktir![]() olmaktır ![]() ![]() ![]() ne yapıyorsa ![]() ![]() Zariyat suresi 056 Ayet-i Kerimede de Yüce ![]() ancak Bana kulluk etsinler diye yarattım” buyurmakla, hayatın yegâne gayesinin kendisine kulluk olduğunu bildirmiştir ![]() anlamda ibadet hayatıyla yaşanır ![]() ![]() Nasıl ki hâkim, iddia makamından şahit isterse; kulluk iddiasında bulunan kişiden de iddiasının ispatı için şahit istenir, yani ibadet istenir ![]() teyididir ![]() İnsan inanmak ya da inanmamak noktasında “senin dinin sana benim dinim bana”(Kafirun suresi) emri fermanı ile serbest bırakılmış ![]() takdirde de ona verilecek cezalar bildirilmiştir ![]() Yüce Peygamberimiz (sav) “dünya ahiretin ziraat tarlasıdır” buyruğu ile bu duruma işaret etmiştir ![]() Bu bilgiler ışığında diyebiliriz ki; insan inanmak gibi bir işe kalkıştığı zaman “inancının getirdiği sorumlulukları da üslenir” Çünkü iman tekliftir ![]() ![]() “Hem tasdik ettim hem de tatbik etmiyorum” demek; tasdik etmedeki samimiyetsizliği gösterir ![]() Kimsenin kendi başına ne din ne de ibadet şekilleri icat etmeye hakkı yoktur ![]() ![]() emirlerine inanmak ve uymaktır ![]() ![]() tarafında kabul edilmeyeceği şu ayetlerde beyan edilmiştir ![]() Al-i İmran 19 ![]() ![]() ![]() Al-i İmran 85 ![]() kabul olunmaz ![]() ![]() Din ![]() ![]() ters geleni kabul etmeme durumuna düşerse sayısız dinler icat olur ![]() herkes “kendi dinini ve ibadet şeklini kendi belirler” ortaya “hilkat garibesi” bir vaziyet çıkar ![]() uğrayanlardan” olur ![]() gününün sahibi ancak ![]() ![]() düşen “ ![]() ![]() İşte o zaman yapılan iş ibadet, tabi olunan da “din” olur ![]() güzaf ve boşuna uğraştır ![]() Aslında ![]() ettiği hiçbir şey; ilme, mantığa, sağlık ve vicdana ters değildir ![]() ibadetlerin, insanların bazılarının akıllarına uymaması; o ibadetin lüzumsuz ya da yanlış olduğunu göstermez ![]() eğitim ve kültürden kaynaklanan çarpık anlayışının neticesidir ![]() Tavsiyemiz odur ki; Bazı sapık din anlayışlarına kulak asmadan, bize gönderilmiş, sade İslam anlayışının gereklerini yerine getirin ![]() ![]() ![]() İbadet ve davranış şekillerinizi Kuran ve sünnet ölçüsü dâhilinde yaşayın ![]() |
![]() |
![]() |
|