![]() |
En Büyük İflas Kul Hakkıdır!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Büyük İflas Kul Hakkıdır!..Öyle insanlar vardır ki menfaati için her türlü kötülüğü yapar ![]() ![]() Vaktiyle şöyle bir deney yapılmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevmedikleri nizamı kendi elleriyle yeniden kurmuşlar ![]() ![]() İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet Han Yedikule zindanlarındaki ilim adamlarını ziyaret eder ve kendilerine sorar "Sizi niye zindana attılar?" Onlardan biri demiş ki: "Kayser (Bizans imparatoru) bizi topladı dedi ki ' Osmanlı Rumeli Hisarı' nı yaptırıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fatih Sultan Mehmet adamı dinledikten sonra demiş ki: "Sana şimdi bir ferman veriyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Davacı olan köylü kadı efendiye yalvarıyor: "Ben bu adamdan sadece tarlayı satın aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her iki adam da kul hakkına girmekten böylesine korkuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buyruluyor ki: " affedicidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üstad Bediüzzaman Hazretlerine bir ağabeyimiz üç tane balık tutmuş kızartıp getirmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabii bu meseleler özeldir ![]() ![]() Başkasının hakkını yiyerek para biriktirenler bilmeli ki er geç o para ellerinden çıkacak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|