![]() |
Özrü Kabul Etmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özrü Kabul EtmekSual: Samimi olmadığını sandığım kimsenin özrünü kabul etmek zorunda mıyım? CEVAP Samimiyse, samimi değil demek suizan olur ![]() ![]() ![]() Özür dilemek üç türlü olur: 1-Yaptığı şeye mazeret göstermek, mesela (Unuttuğum için gelemedim) veya (Hastaydım, gelemedim) demek gibi ![]() ![]() (Din kardeşinin özrünü kabul etmeyen, Kevser havuzundan içemez ![]() (Müslüman kardeşinin özrünü kabul etmemek günahtır ![]() (Özrü kabul etmeyen, özür dileyenin günahını yüklenmiş olur ![]() Bu hadis-i şerifler, din kardeşinin kötülük yaptığını ve özrünün yalan olduğunu bilmeyen kimse içindir ![]() ![]() 2- (Yaptım; ama bir daha yapmam, keşke yapmasaydım) demek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() Böyle özrü kabul etmeyene, ![]() ![]() ![]() 3- Yapmadım diyerek inkâr etmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() (Affedin ki affedilesiniz!) [İ ![]() (Özür dileyen kardeşiniz niyetinde samimi olmasa da, özrünü kabul edin ![]() (Kaba davranana nazik olan, zulmedeni affeden, vermeyene ihsan eden, kendinden uzaklaşana yaklaşan, yüksek derecelere kavuşur ![]() ![]() ![]() Özrü kabul etmemek Sual: Kayınvalidem bana küstü ![]() ![]() ![]() CEVAP Siz vazifenizi yapmışsınız, başkalarının yaptıklarına karışmamalı ![]() ![]() Yaptığı bir iş için özür dileyip, bir daha yapmayacağını söyleyenin, samimi olmasa da özrünü kabul etmek gerekir ![]() (Özür dileyeni kabul etmeyen Kevser havuzunun başına varamaz ![]() (Özür dilemesinde samimi olmasa da din kardeşinizin özrünü kabul edin ![]() ![]() (Arkadaşının mazeretini kabul etmemek günahtır ![]() |
![]() |
![]() |
|