![]() |
Üç Şey! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Şey!Üç şey! ![]() Peygamber efendimiz(sav) buyurdular ki: Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku, helal nisa, gözüm nuru olan namaz Hz ![]() senin yüzüne bakmak, kızımın Rasulullahın zevcesi olması, senin yolunda mal harcamak Hz ![]() iyilikle emretmek, kötülükten nehyetmek, eski kaftan giymek Hz ![]() aç doyurmak, kuran okumak, çıplak giydirmek Hz ![]() misafire hizmet etmek, yaz gününde oruç tutmak, düşmana kılıç vurmak İbni Abbas (ra) bana da üş şey sevdirildi: mahlukattan uzlet, ![]() ![]() Hz ![]() geceleri namaz kılmak, sözün doğrusunu söylemek, hastaları ziyaret etmek Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() Ahde vefa, emaneti eda, cemaate devam Hz ![]() ana babaya ikram, helal kazanç, haramdan sakınmak Hz ![]() yetimlere şefkat, komşuya ihsan, fakir ve zaiflere merhamet Mikail (as): ağlayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb İsrafil (as):ilmiyle amil alim, sabırlı zahid, acize yardım Azrail (as): ![]() ![]() ![]() Cebrail (as):delalette olanları hidayet etmeyi, ![]() Cenab-ı Rabbul Alemin hazretleri buyurdu: sıkıntıları kaldırmak, günahları mağfiret etmek, ayıpları setretmek M ![]() |
![]() |
![]() |
|