Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamı, arapça, dualar, duası, hatim, sûreler, suresi, türkçe, yazılışı

Dualar Sureler Hatim Duası Arapça Yazılışı Hatim Suresi Türkçe Anlamı

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dualar Sureler Hatim Duası Arapça Yazılışı Hatim Suresi Türkçe Anlamı

arapça hatim duasının yazılışı arapca hatim duası yazisi türkce anlamı hatim duası arapça yazısı

[Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir Üye Olmak İçin Tiklayın]

Hatim Duası Arapça Yazılışı ~~

الحمد لله رب العالمين , والصلاة والسلام على رسولنا محمد وعلى اله وصحبه اجمعين , ياربنا تقبل منا انك انت السميع العليم ، وتب علينا يامولينا انك انت التواب الرحيم , واهدنا ووفقنا الى

الحق والى طريق مستقيم , ببركة ختم القران العظيم , وبحرمة من ارسلته رحمة للعالمين , واعف عنا يا كريم , واغف عنا يارحيم , واغفرلنا ذنوبنا بفضلك وكرمك يااكرم الاكرمين , اللهم زينا

بزينة القران , واكرمنا بكرامة القران , وشرفنا بشرافة القران , والبسنا بخلعة القران , وادخلنا الجنة بشفاعة القران , وعافنا من كل بلاء الدنيا وعذاب الاخرة بحرمة القران , اللهم اجعل القران

لنا فى الدنيا قرينا , وفى القبر مونسا , وفى القيامة شفيعا وعلى الصراط نورا , والى الجنة رفيقا , ومن النار سترا وحجابا , والى الخيرات كلها دليلا واماما بفضلك وجودك وكرمك يااكرمالاكرمين وياارحم الراحمين

Hatim Duası Türkçe Anlamı ~~

Ya Rabbel âlemin !

~~Ya Rabbel âlemin, okunan Kur'an-ı Kerim'den hâsıl olan sevabı, yüce Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sav) in mübarek ruhlarına hediye eyledik, sen vasıl eyle yarabbi!

~~ Ayrıca bütün Peygamberlerin, sahabelerin, müctehid imamların, evliya-i kiramın, Salihlerin ve ahirete göçmüş bütün Müslümanların da ruhlarına hediye eyledik sen vasıl eyle yarabbi

~~ Burada bulunan din kardeşlerimizin ahirete göç etmiş yakınlarının da ruhlarına hediye eyledik sen haberdar eyle yarabb

~~ Hatalarımızı affeyle yarabbi

~~ Ey kalplerimizi evirip çeviren Allahım! Kalplerimizi dinin üzere sabit kıl yarabbi!

~~ Allahım! Acizlikten, korkaklıktan, kabir azabından, hayatın ölüm ve fitnesinden sana sığınırız Bizleri muhafaza eyle yarabbi!

~~ Allahım! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve kabul edilmeyen duadan sana sığınırız Bizleri muhafaza eyle yarabbi· Allahım! Peygamberimiz Hz Muhammed'in senden istediği her hayrı, bizde istiyoruzBizlere lütfeyle yarabbi!

~~ Yine Peygamberimizin sana sığındığı her türlü şerden sana sığınıyoruzBizleri de muhafaza eyle yarabbi!

~~ Dertli kullarına deva, hasta kullarına şifa, borçlu kullarına eda ihsan eyle yarabbi!

~~ Yurdumuzu ve bütün İslam âlemini her türlü bela ve musibetlerden koru yarabbi!

~~ Bizi ve neslimizi İslam'a ve Kur'an'a hizmet eden kimselerden eyle

~~ Bizlere rızana uygun işler yapmayı ve rızanı kazanıp cennet ve cemalinle müşerref olmayı nasip eyle yarabbi!

~~ Bizleri Kur'an ahlakıyla ahlaklandır yarabbi!

~~ Bizleri İslam'ın nurundan Kur'an'ın hidayetinden mahrum eyleme yarabbi!

~~ Bizleri bollukta ve yoklukta sana şükredenlerden eyle yarabbi!

~~ Rızana uygun bir hayat yaşayıp kâmil bir iman ile huzuruna varmayı bizlere nasib eyle yarabbi!

~~ Dualarımızın ve okunan hatmi şerifin kabulü, burada bulunan tüm Müslümanların ölmüşlerinin ruhları için, Allah rızası için EL FATİHA

[Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir Üye Olmak İçin Tiklayın]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com