![]() |
Ayetler Hadisler - Herşey Sana Eğiliyor... Yarabbim !! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayetler Hadisler - Herşey Sana Eğiliyor... Yarabbim !!Herşey Sana Eğiliyor ![]() ![]() ![]() Her şey ama her şey canlı-cansız büyük-küçük her şey sana eğiliyor ![]() ![]() Nereye baksam hangi tarafa yönelsem böyle; bütün varlıklar senin hükmüne boyun eğmiş rükû ediyor ![]() Adeta her şey dile gelmiş haykırıyor: “Gel sen de bize katıl! Eğil senin ve bütün varlıkların sahibine! Yoktan var edene eğil ![]() Ne muhteşem bir nizam kurmuşsun Rabbim! Her zerreye damganı vurmuşsun ![]() Ey Sevgili! En Sevgili! Hey Rabbim! Ufkumu aç göreyim gönlümü aç anlayayım perdeleri kaldır duyayım mevcudatın söylediğini varlıkların hallerini ![]() ![]() ![]() Denizlerden yükselttiğin bulutları seyrettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte senin azametin karşısında damla damla yere kapanıyorlar ![]() ![]() ![]() Ve o damlalar: Ölü topraklara can oluyorlar can katıyorlar ![]() ![]() ![]() İşte ekinler başaklar ağaçlar dağlar taşlar… ![]() ![]() İşte yıldızlar gezegenler… Hepsi senin nuruna pervane ![]() ![]() Kim demiş sadece insanoğlu rükû eder baş eğer diye! İşte zerreler kürreler insanlar melekler dağlar taşlar… Bütün varlıklar rukû ediyor ![]() ![]() Ey Sevgili! En Sevgili! Hey Rabbim! Bütün kainat senin huzurunda eğilirken bu ahenge benim de bilerek isteyerek katılmamı istedin ![]() “Namazı tam kılın zekâtı hakkıyla verin ve rukû edenlerle birlikte siz de rukû edin!” (Bakara 43) buyurdun ![]() “Ey iman edenler! Rukû edin secdeye kapanın ![]() ![]() ![]() ![]() Buyruğun başım üstüne Rabbim… İşitiyor itaat ediyor huzurunda eğiliyorum Rabbim! Beni başkalarına eğdirme! Sana rukû etmenin hazzını bana tattır! Rukû edenlerle birlikte huzuruna rukû ederek girmemi nasip eyle! Sübhane Rabbiye’l-Azîm Sübhane Rabbiye’l-Azîm Sübhane Rabbiye’l-Azîm… |
![]() |
![]() |
|