![]() |
Kadayıf Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadayıf TatlısıMalzemeler • 1 kilo tel kadayıf • 250 gr iç ceviz • 100 gr sıvıyağ • 100 gr tereyağı Şurubu: • 4 bardak şeker • 3 bardak su •1 ![]() Kadayı Tatlısı Tarifi: 1- Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp karıştırılır ![]() ![]() 2- Kadayıflar çok taze ise büyük bir kağıdın içinde, elle yapışık yerleri açılarak yayılıp kurutulur ![]() ![]() 3- Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısı bastıra bastıra yerleştirilir ![]() ![]() ![]() 4- Kızgın fırına verilip kapağı açık olarak pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Fırından çıkarılıp üzerine şurubu dökülür ![]() Kadayıf tatlısının şurubu, ılıktan daha sıcak olmalıdır |
![]() |
![]() |
|