Künefe Tatlısı |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Künefe TatlısıMalzemeler 200 gr Tel Kadayıf 50 gr Künefe peyniri yosa Tuzsuz Dil Peyniri 4 Çorba Kaşığı Tereyağı Yapılışı Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün Servis yapın |
|