Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabıurfa, tepsi, usulu

Tepsi Kebabı(Urfa Usulu)

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepsi Kebabı(Urfa Usulu)




Malzemeler
1 kilo patlıcan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Köftesi için;
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça,biraz da biber salçası ekleyebilirsiniz
tuz,isot ve karabiber
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyinKıyma,salça,tuz,isot ve karabiberi ekleyip yoğurunPatlıcanları 3 parmak eninde kesinBir patlıcan büyükçe köfte şeklinde dizinOrtasına domatesleri dilimleyinElinize sıvıyağa batırın patlıcanların üstüne sürünBunun nedeni evdeki fırınlarda pişirdiğimiz için üstleri kurumasın220 veya 250 derecelik fırında patlıcanlar suyunu salıp çekene kadar pişirinAlt ve üst ayrı pişirilen fırınlarda ilk 30 dakika sadece alttan pişirip sonra üstünü yakınYaklaşık 1 saat içinde pişiyor ama patlıcanların pişip pişmediğini kontrol edinTaş fırın bulma şansınız varsa 30 dakika içinde yemeğiniz servise hazır olacaktır
NOT;Şanlıurfa’da bu yemeğe soğan ve salça koyulmuyor ama ev fırınlarında et kuruduğu için ben koyuyorumEtin içine değil ama servisinde kuru soğan kesilip dürüm yapılıyorSizde servis yaparken kuru soğan ve lavaşla yaparsanız çok lezzetli olduğunu göreceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.