Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hafızı, kadın, kuran

Kuran Hafızı Kadın...

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuran Hafızı Kadın...

KURAN;ın insanlara bir rahmet olarak gönderdigi onlara hem dünya hemde ahiret hayatı için rehber olacak eşşiz mucizelerle dolu bir kitabtır Önünde diz çöküp kulak verildiginde,indigi dönemden kıyamete kadar yaşamış yaşayacak insanların bütün ihtiyaçlarına cevap bulabilecekleri bir rehber ve yolları aydınlatan bir nurdur…

Abdullah bmübarek in rivayet ettigi bir hadise bu eşşiz kitabın bir mucizesini daha ortaya koymaktadır…

Kabeyi hac ve RESULULLAH’ın kabrini ziyaret etmek için yola çıkmıştımYolda bir karartı gördüm Dikkatlice bakınca bunun ,sırtında yünden bir hırka,başında da yünden başörtüsü bulunan ihtiyar bir kadın oldugunu anladım

Kendisine; Esselamü Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatüh ! diyerek selam verdimYasin süresinin,

- BUDA, ÇOK ESİRGEYİCİ RABLERİNDEN BİR SELAMDIR! mealindeki 58 ayetini okuyarak selamıma karşılık verdi…

-Ona senin iyiligini versin ,sen burada ne yapıyorsun ?diye sordum ARAF süresinin 186 ayetinden

- KİMİ SABTIRIRSA,ONU YOLA GETİRECEK YOKTUR… mealini okudu Anladın ki yolunu kaybedip, orada kalmış

-Sen nereye gitmek istiyorsun ?diye sordum İSRA SÜRESİNİN 1 ayetinden

-KULUNU, BİR GECE MESCİDİ HARAMDAN, MESCİDİ AKSAYA GÖTÜREN mealini okuduAnladım ki kendisi hac etmiş kuduse gitmek istiyorOna,

-Sen kaç günden beri buradasın? diye sordum MERYEM SÜRESİNİN 10 AYETİNDEN

kuran-SEN SAPA SAGLAM OLDUGUN HALDE ÜÇ GECE… mealini okudu

-BEN SENİN YANINDA YİYECEK BİR ŞEY GÖREMİYORUM ?DEDİM Şuara süresinin

-BANA YEDİRENDE ,İÇİRENDE O DUR mealini okudu

-SEN NE İLE ABDEST ALIYORSUN ?diye sordum NİSA süresinin 43ayetinden

-SU BULAMAZSANIZ,O VAKİT TEMİZ TOPRAĞA TEYEMMÜN EDİNİZ ! mealini okudu Ona

-Benim yanında yiyecek var,yemek ister misin? dedim BAKARA süresinin 187 ayetinden,

-SONRA GECEYE KADAR ORUCU TAMAMLAYINIZ! mealindeki bölümü okuduOna

-Bu ay Ramazan ayı değil ki! dedim BAKARA süresinin 158ayetinden

-HER KİM,GÖNLÜNDEN (VACİP OLMAYAN AMELLERDEN)BİR HAYIR İŞLERSE,ONA MUKAFATINI VERİRİZ, ÇÜNKÜ CC TAATLERİN ECRİNİ VEREN HERŞEYİ HAKKIYLA BİLENDİR meali bölümü okudu

-Seferde iftar bize mübah kılınmıştı ya! dedim BAKAR SÜREİNİN 184AYETİNDE

-ORUÇ TUTMANIZ SİZİN İÇİN DAHA HAYIRLIDIR,BİLİRSENİZ mealini okuduOna

-Sen ne için benim seninle konuştugum gibi konuşmuyorsun?diye sordum KAF süersinin 18ayet

-O SÖZ ATMAYA DURSUN,MUHAKKAK ONUN YANINDA HAZIR BİR GÖZCÜ VARDIR… mealini okudu

-Sen kimlerdensin ? diye sordum İSRA süresinin 36 ayetini

-SENİN İÇİN HAKKINDA BİR BİLGİ HASIL OLMAYAN ŞEYİN ARDINA DÜŞME, ÇÜNKÜ KULLAK, GÖZ VE KALB, BUNLARIN HERBİRİ, BUNDAN MESULDUR

-Ben hata ettim, hakkını helal et …dedim YUSUF süresinin …92AYETİ

-SİZE BUGÜN HİÇ BİR BAŞA KATMA VE AYIPLAMA YOK SİZİ ALLAH YARGILASIN,O ESİRGEYİCİLERDEN DAHA ESİRGEYİCİDİR mealini okuduOna

-Seni deveme bindirip kafilene yetiştirsem olur mu? dedim BAKARA süresinin 197ayetinden…

-SİZ NE HAYIR YAPARSANIZ ONU BİLİR mealini okuduKendisini bindirmek için hemen deveyi ıhtırdım NUR süersinin 30ayetinde

-MÜ’MİNLERE SÖYLE,GÖZLERİNİ HARAMDAN SAKINSINLAR mealini okudu Gözlerimi ondan çevirdim

kuran- Haydi bin deveye dedim, binmek isterken deve kaçtı, kendisinin elbiseside yırtıldı ŞURA suresinin 30 ayetinden

- SİZE ÇARPAN HER MUSİBET, KENDİ ELLERİNİZİN İŞLEYİP KAZANDIĞI ŞEYLER YÜZÜNDENDİR…

mealini okudu

-Deveyi tutup bağlayıncaya kadar sabret dedim ENBİYA suresinin 79 ayet

-BİZ ONU HEMEN SÜLEYMANA ANLATMIŞTIK… mealini okudu Deveyi tutup bağladım ve ona

-Haydi bin deveye dedim Deveye binince ZUHRUF suresinin 13ayetini okudu

-BUNLARI BİZE RAM EDEN ’IN ŞANI NE YÜCEDİRYOKSA, BİZ BUNLARA GÜÇ YETİREMEZDİK BİZ MUHAKKAK RABBİMİZE DÖNÜP GİDİCİLERİZ DİYESİNİZ mealini okuduDevenin yularını tutup bağırmaya ve hızlanmaya başladığım zaman,LOKMAN suresinin 19 ayetinden

-YÜRÜŞÜNDE MUTEDİL OL,SESİNİDE ALÇALT… mealini okudu Bunun üzerine bende yavaş yavaş yürümeye ve şiir okumaya başladım Bu sefer MÜZEMMİL suresinin 20ayetinden

-ARTIK KUR’AN’DAN KOLAY GELENİ HANGİSİ İSE ONU OKUYUNUZ … mealini okudu

-Sana çok hayır verilmiştir dedim Oda BAKARA suresinin 269ayetinden

-SALİM AKIL SAHİPLERİNDEN BAŞKASI İYİ DÜŞÜNEMEZ mealini okudu…biraz gittikten sonra

-Senin kocan var mı ? diye sordum MAİDE suresinin 101ayetinden

-EY İMAN EDENLER! ÖYLE ŞEYLERDEN SORMAYINIZ Kİ, SİZE AÇIKLANIRSA FENANIZA GİDECEKTİR… mealini okudu…Artık bende sustum…Nihayet kafileye yetiştim ve

-İşte senin kafilen bu! Onun içinde senin kimin var?dedim KAF suresinin 46ayetinden

-O MAL,O OĞULLAR,DÜNYA HAYATINI ZİYNETİDİR… mealini okuduAnladım ki,kafilenin içinde oğulları var

-Onlar hac kafilesinde necidirler?diye sordum NAHL suresinin 16ayetinden

-DAHA NİCE ŞEYLER FEYDA ETTİ YILDIZLARLADA ONLAR YOLLARINI DOGRULTURLAR…mealini okudu…anladım kiOğulları kafilede kılavuzdular Çadırları ve imaretleri kasderek

-Şu çadırların içinde seninkiler kimlerdir?diye sordum NİSA suresinin 125ayetinden…

kuran-,İBRAHİMİ DOST EDİNMİŞTİR mealini okuduve yine NİSA 164ayetten

-,MUSAYA DA HİTAP İLE KONUŞTUmealini okudu MERYEM suresinin 12ayetinden

-EY YAHYA! KİTABI KUVVETLE TUT… mealini okudu bunun üzerine bende

-Ey İBRAHİM !EY MUSA! EY YAHYA! diyerek seslenince üç genç çıkageldiler Gelip oturdukları zaman,KEHF suresinin 19ayetinden

-ŞİMDİ SİZ BİRİNİZİ GÜMÜŞ PARA İLE GÖNDERİNİZDE BAKSIN,ONUN HANGİ YİYECEGİ TEMİZSE,ONDAN SİZE RIZIK GETİRSİN!… mealini okuduGençlerden biri giderek yiyecek satın aldı,onu önüme koydularKadın HAKKA suresinden

-GEÇMİŞ GÜNLERDE TAKDİM ETTİGİNİZ İYİLİKLERİN KARŞILIGI OLARAK AFİYETLE YİYİNİZ, İÇİNİZ!… mealini okudu…Fakat ben kadının ogullarına…

-Şimdi siz onun(annenizin) hal ve şanını bana anlatmadıkça yiyeceginiz bana haram olsun! dedim

bunun üzerine gençler

-Bu bizim anamız,Rahman olan ’a karşı bir hataya düşmek korkusuyla kırk yıldan beri Kur’anı kerim ayetlerden başkasını konuşmaz…dediler bende cuma suresinden

-BU DIN KİME DİLERSE ONA VERECEGİ BİR FAZL VE İNAYETTİR ! ,BÜYÜK FAZL VE KEREM SAHİBİDİR… mealini okudum

Kırk yıl boyunca, bir insanın bütün ihtiyaçlarının kendisinden ayetler okuyarak dile getirdigi ve anlaşıldıgı sorulan sorular yine ondan ayetler okuyarak cevap verdigi bir kitap, O (cc)’nın insana hayrete düşüren mucizelerinden biri degil de nedir ?

-O, birbiriyle ahenkli yedi göğü yaratandırO rahmanın yaratmasında hiç bir uyumsuzluk göremezsin gözünü çevirde bak,bir çatlak görecek misin ? Sonra gözünü iki kere daha çevirO göz sana,aciz ve bitkin halde dönecektir(mülk 3-4 )

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com