![]() |
Kur'an-İ Kerimle Değişebiliyor Muyuz??? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an-İ Kerimle Değişebiliyor Muyuz???Bir genç hafızlığını tamamlarken her gün sabaha kadar Kur’an’ı hatmeder ![]() ![]() ![]() Bu gece sen Kur’an’ı, karşında ben varmışım gibi oku ![]() ![]() Genç gider ve Kur’an’ı hocasına okuyormuş gibi okur ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine hocası: “Pekâla bu gece de Efendimiz’e okuyor gibi oku!” emrini verir ![]() ![]() ![]() ![]() Talebesi ertesi gün “Vi üstadım, bugün ancak bir sure okuyabildim ![]() ![]() Üstadı son adımı atar: “Evladım! Şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yüce Rabbimiz’in huzurunda okuyor gibi oku! Düşün ki O seni dinliyor ve Kur’an’ı senle mukabele ediyor!” Talebe ertesi gün gözyaşları içinde üstadına gelir ve şöyle der: “Üstadım! Fatiha’dan başladım ilk ayetleri okudum; ama ‘İyyâke na’budu’ demeye bir türlü dilim varmadı ![]() Biz Kuran’la değişebilmeli, onun ufkuna yönelmeli, onu kendi derinlikleriyle duymalıyız ki, o da esrarını gönül gözlerimizin önüne seriversin ![]() Bizim en büyük sorunumuz, okuduğumuz Kur'an'ın gırtlaktan aşağıya inmemesidir ![]() ![]() ![]() "Onlar, kendilerine Rablerinin ayetleri hatırlatıldığı zaman, onun üstünde sağır ve körler olarak kapanıp kalmayanlardır ![]() RABBİM Kuranı-ı Kerim'in hazzına ve şuuruna erenlerden eYlesin bizleride ![]() |
![]() |
![]() |
|