Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değişebiliyor, kerimle, kurani, muyuz

Kur'an-İ Kerimle Değişebiliyor Muyuz???

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kur'an-İ Kerimle Değişebiliyor Muyuz???

Bir genç hafızlığını tamamlarken her gün sabaha kadar Kur’an’ı hatmeder Bundan dolayı da sabah derslerine yorgun ve bitkin olarak çıkar Durumu öğrenen hocası Kur’an’ı bu şekilde okumasını arzu etmediği için bir gün onu karşısına alır ve: “Evladım! Biliyorsun Kur’an, indiği gibi okunmalıdır
Bu gece sen Kur’an’ı, karşında ben varmışım gibi oku tavsiyesinde bulunur

Genç gider ve Kur’an’ı hocasına okuyormuş gibi okur Sabah huzura geldiğinde: “Efendim, bu gece Kur’an’ı ancak yarısına kadar okuyabildim” der

Bunun üzerine hocası: “Pekâla bu gece de Efendimiz’e okuyor gibi oku!” emrini verir Talebe şaşkınlık ve heyecan içinde Nebîler Serveri’nin huzurunda olduğu düşüncesiyle o gece daha dikkatli okur Ertesi gün de üstadına Kur’an’ın ancak dörtte birini okuyabildiğini söyler Üstadı talebesindeki manevi yükselişi görünce: “Bugün de o emin melek Cebrail’in Efendimiz’e (sallu aleyhi vesellem) tebliğ ettiği anda dinliyor gibi oku!” der

Talebesi ertesi gün “Vi üstadım, bugün ancak bir sure okuyabildim” der

Üstadı son adımı atar: “Evladım! Şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yüce Rabbimiz’in huzurunda okuyor gibi oku! Düşün ki O seni dinliyor ve Kur’an’ı senle mukabele ediyor!”

Talebe ertesi gün gözyaşları içinde üstadına gelir ve şöyle der:Üstadım! Fatiha’dan başladım ilk ayetleri okudum; ama ‘İyyâke na’budu’ demeye bir türlü dilim varmadı Çünkü ‘Sadece sana kulluk yaparım!’ diyemedim

Biz Kuran’la değişebilmeli, onun ufkuna yönelmeli, onu kendi derinlikleriyle duymalıyız ki, o da esrarını gönül gözlerimizin önüne seriversin

Bizim en büyük sorunumuz, okuduğumuz Kur'an'ın gırtlaktan aşağıya inmemesidir Kur'an, günümüzde, sevinçlerimizi paylaşmak ve ölülerimizi anmak adına okunan bir kitap haline getirildi Tüm bunların dışında da yaldızlı kabında, evlerimizin en yüksek ve kapalı yerlerinde, değer vermek adına hapsettiğimiz bir kitap

"Onlar, kendilerine Rablerinin ayetleri hatırlatıldığı zaman, onun üstünde sağır ve körler olarak kapanıp kalmayanlardır" (Furkan-73)

RABBİM Kuranı-ı Kerim'in hazzına ve şuuruna erenlerden eYlesin bizleride AMİN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com