Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
okunuşu, suresi, tecvitli, yasin

Yâsin Sûresi, Tecvitli Okunuşu

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yâsin Sûresi, Tecvitli Okunuşu

1 â, ê, î ve û harfleri, uzatılarak okunur
2 [k]h, hırıltılı he demektir
3 Transkripsiyonda harfler olduğu gibi değil; tecvit kurallarına göre uğradığı değişime göre yazılır Örneğin N-B > M-B, N-R > R-R, N-M >> M-M şekline dönüşmesi gibi
Bismillâhirrahmânirrahîm
1 Yâsîn2 Vel kur'ênil hakîm3 İnneke leminel murselîn4 Alê sırâtim-müstagîm5 Tenzîlel azîzir-rahîm6 Litunzira gavmem-mê unzira êbêuhum fehum ğâfilûn7 Legad haggal gavlü alê ekserihim fehum lê yu'minûn8 İnnê cealnê fî ağnêgihim ağlêlen fehiye ilel ezgâni fehum mugmehûn9 Vecealnê mim-beyni eydîhim seddev-vemin [k]halfihim sedden feağşeynêhum fehüm lê yubsirûn10 Vesevêun aleyhim eenzertehum emlem tünzirhum lê yu'minûn11 İnnemê tunziru menittebeaz-zikra ve [k]haşiyer-rahmêne bil ğayb Febeşşirhu bimağfirativ-veecrin kerîm12 İnnê nahnü nuhyil mevtê venektubu mê gaddemû ve êsêrahum Ve külle şey'in ehsaynêhu fî imêmim-mubîn13 Vadriblehüm meselen eshâbel garyeh İz cêehel murselûn14 İz erselnê ileyhimusneyni fekezzebûhumê feazzeznê bisêlisin fegâlû innê ileyküm murselûn15 Gâlû mê entum illê beşerum-mislunê Vemê enzelerrahmênu min şey' İn entum illê tekzibûn16 Gâlû Rabbûne yağlemu innê ileykum lemurselûn17 Vemê aleynê illel belêğul mubîn18 Gâlû innê tetayyernê bikum Leil-lem tentehû lenercumennekum veleyemessennekum minnê azêbun elîm19 Gâlû tâirukum meaküm Ein zukkirtum Bel entüm gavmum-musrifûn20 Vecê emin egsal medîneti raculuy-yes'â gâle yê gavmittebiul murselîn21 İttebiû mel-le yes'elukum ecrav-vehum muhtedûn22 Vemê liye lê ağbudullezî fetaranî veileyhi turceûn23 Eette[k]hizu min dûnihî êliheten iy-yuridnirrahmênu bidurril-lê tuğni annî şefêatuhum şey'ev-velê yungizûn24 İnnî izel-lefî dalêlim-mubîn25 İnnî êmentu birabbikum fesmeûn26 Gîled[k]hulil cenneh Gâle yê leyte gavmî yağlemûn27 Bimê ğaferalî rabbî vecealenî minel mukremîn28 Vemê enzelnê alê gavmihî mim-bağdihî min cundim-mines-semêi vemê künnê munzilîn29 İn kênet illê sayhatev-vêhideten feizêhum [k]hâmidûn30 Yê hasraten alel ibêd Mê ye'tîkum mir-rasûlin illê kênû bihî yestehziûn31 Elem yerav kem ehleknê gablehum minel gurûni ennehum ileyhim lê yerciûn32 Ve in küllül-lemmê cemîul-ledeynê muhdarûn33 Ve êyetül-lehümül erdul meyteh Ehyaynêhê ve ek[h]racnê minhê habben feminhu ye'kulûn34 Vecealnê fîhê cennêtim-min na[k]hîliv-ve ağnêbiv-ve feccernê fîhê minel uyûn35 Liye'kulû min semerihî vemê amilethu eydîhim Efelê yeşkurûn36 Subhânellezî [k]halegal ezvêce küllehê mimmê tünbitül erdu ve min enfusihim ve mimmê lê yağlemûn37 Ve êyêtül-lehumul-leyl Nesla[k]hu minhun-nehêra feizêhüm muzlimûn38 Veşşemsu tecrî limustegarril-lehê Zêlike tagdîrul azîzil alîm39 Vel gamera gaddernêhu menê zile hattê âde kel urcûnil gadîm40 Leşşemsu yembeğî lehê en tudrikel gamera velelleylu sêbigun-nehêr Ve küllün fî felekiy-yesbahûn41 Veêyetül-lehüm ennê hamelnê zürriyyetehum fil fulkil meşhûn42 Ve [k]halagnê lehum mim-mislihî mê yerkebûn43 Vein neşe' nuğrighum felê sarî[k]ha lehum velêhum yungazûn44 İllê rahmetem-minnê ve metêan ilêhîn45 Ve izê gîlelehümüt-tegû mê beyne eydîküm vemê [k]halfeküm leallekum turhamûn46 Vemê te'tîhim-min êyetim-min êyêti rabbihim illê kênû anhê muğridîn47 Ve izê gîlelehum enfigû mimmê razegakumullâhu gâlellezîne keferû lillezîne êmenû enut imu mel-lev yeşêullâhu et ameh İn entüm illê fî dalêlim-mubîn48 Ve yegûlûne metê hêzel vağdu in küntüm sâdigîn49 Mê yenzurûne illê sayhatev-vêhideten te'[k]huzûhum vehum ye[k]hissimûn50 Felê yestetîûne tavsiyetev-ve lê ilê ehlihim yerciûn51 Venufi[k]ha fissûri feizê hüm minel ecdêsi ilê rabbihim yensilûn52 Gâlû yê veylenê mem-beasenê mim-mergadînê Hêzê mê veader-rahmênuve sadegal murselîn53 İn kênet illê sayhatev-vêhideten feizê hum cemîul-ledeynê muhdarûn54 Felyevme lê tuzlemu nefsun şey en velê tuczevne illê mê küntüm tağmelûn55 İnne eshâbel cennetil yevme fî şuğulin fêkihûn56 Vehum ezvêcuhum fî zilâlin alêl erâiki muttekiûn57 Lehum fîhê fêkifetuv-velehum mê yeddeûn,58 Selâmun gavlem-mir-rabbir-rahîm59 Vemtêzûl yevme eyyühel mucrimûn60 Elem ağhed ileykum yê benî êdeme el-lê tağbuduş-şeytân İnnehû leküm aduvvum-mubîn61 Ve eniğbudûnî Hêzê sırâtum-mustagîm62 Velegad edalle minküm cibillen kesîrâ Efelem tekûnu tağgilûn63 Hêzihî cehennemulletî küntüm tûadûn64 İslev hel yevme bimê küntüm tekfurûn65 Elyevme na[k]hyimu alê efvêhihim ve tukellimunê eydîhim ve teşhedû erculuhum bimê kênû yeksibûn66 Velev neşêu letamesnê alê ağyunihim festebegus-sırâta feennê yubsirûn67 Velev neşêu lemasehnêhum alê mekênetihim femestetâû mudiyyev-velê yerciûn68 Vemen nuammirhu nunekkishu fil [k]halg Efelê yağgilûn69 Vemê allemnêhuş-şiğra vemê yembeğî leh İn hüve illê zikruv-ve gur'ênum-mubîn70 Liyunzira men kêne hayyev-veyehiggal gavlu alel kêfirîn71 Evelem yerav ennê [k]halagnê lehum mimmê amilet eydînê en âmen fehum lehê mêlikûn72 Ve zellelnêhê lehum feminhê rakûbuhum ve minhê ye'kulûn73 Velehum fîhê menêfiu ve meşârib Efelê yeşkurûn74 Vette[k]hazû min dûnillêhi êlihetel-leallehum yunsarûn75 Lê yestetîûne nasrahum vehum lehum cundum-muhdarûn76 Felê yehzunke gavluhum İnnê nağlemu mê yusirrûne vemê yuğlinûn77 Evelem yeral insênu ennê [k]halagnêhu min nutfetin feizê hüve [k]hasîmum-mubîn78 Ve darabe lenê meselev-venesiye [k]halgah Gêle mey-yuhyil izâme vehiye ramîm 79 Gul yuhyîhellezî enşeehê evvele merrah Ve hüve bikülli [k]halgin alîm80 Ellezî ceale lekum mineş-şeceril e[k]hdari nêran feizê entüm minhu tûgidûn81 Eveleysellezî [k]halagas-semêvêti vel arda bigâdirin alê en-ye[k]hluga mislehum Bele ve hüvel [k]hallâhul alîm82 İnnemê emruhû izê erâde şey en ey-yegûle lehû kün feyekûn83 Fesubhânellezî biyedihî melekûtu külli şey'iv-ve ileyhi turceûn

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com