Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
merhametli

Kim Daha Merhametli

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kim Daha Merhametli

Günlerden bir gün peygamber efendimiz (sav)ashabıyla beraber giderlerken bir kadın peygemberimizi gördü ve ona yetişip :efendimiz ben dul bir kadınım evde üç çoçuğum var evime teşrif ederseniz;şeref buyurursunuz Efendimiz de çok işi olmasına rağmen yok diyememiş ve gitmiş eve gittiğinde tencerede taş kaynadığını görünce üzülmüşİçeri girdiğinde çocukların sobanın önünde ısındını görmüş ve hemen resulallah (sav)efendimizi sobanın yanına almışlarKadın peygambere bişe sormak için isteyince resulallah sor demişKadın:ey habiballah ben bu çoçukları sobanın içindeki ateşe atabilir miyim? demişDaha sonra, sence ben mi merhametliyim mı? deyice resulullah ın gözleri dolmuş ve ağlamış ,sonrada bu sözleri söylemiş :

Hiç şüphesiz daha merhametlidir (cc) ‘ın 100 tane rahmeti vardır bunlardan sadece birini dünyaya ayırmış 99 tanesini de ahirete ayırmıştır ın bir rahmetinden dolayı dünyada her türlü nimetinden yararlanıyorsak ’ın ne kadar merhametli olduğunu daha iyi anlamamız gerek ümmî nebiye, onun âl ve ashabına rahmet etsin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com