![]() |
Niçin Ağlıyorsun? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Niçin Ağlıyorsun?بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Cüneyd-i Bağdâdî “kuddise sirruh”, evliyâ-yı kirâmın büyüklerindendir ![]() ![]() Yedi yaşında iken, bir gün mektepten gelip babasını ağlarken görünce sordu: - Babacığım, niçin ağlıyorsun? - Oğlum, dayın Sırri’ye biraz zekât yolladım, almamış ![]() ![]() - Buna mı ağlıyorsun? - Evet yavrum ![]() ![]() ![]() Cüneyd; - Üzülme babacığım, dedi ![]() ![]() - Nasıl halledeceksin oğlum? - Kolay babacığım, dedi ![]() Ve o gümüşlerle gidip dayısının kapısını çaldı ![]() Dayısı sordu içeriden: - Kimsiniz? - Ben Cüneydim dayıcığım ![]() ![]() Dayısı kapıyı açmadan; - Hayır almam, dedi ![]() - Dayıcığım, adalet edip babama emreden ve ihsan edip seni serbest bırakan ALLAH için al, dedi ![]() Sordu içeriden: - Babana ne emretti, bana ne ihsan eyledi? - Babama, çok mal ve para verip, zekât vermesini emretmekle adalet eyledi ![]() ![]() Yedi yaşındaki Cüneyd’in bu cevabı çok hoşuna gitti dayısının ![]() Hemen kapıyı açıp; - Ey yeğenim, gümüşlerden önce seni kabul ettim, dedi ve içeri aldı onu ![]() Gümüşleri kabul etti ![]() Gözlerinden öptü ![]() Ve çok duâlar etti kendisine ![]() Menkıbeler Abdüllatif Uyan |
![]() |
![]() |
|