Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ile, köylü, vezir

Vezir İle Köylü

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vezir İle Köylü

VEZİR İLE KÖYLÜ

Padişah veziri ile birlikte sabah erkenden ahalinin durumu nasıl bir göreyim diyerek tebdili kıyafetle yola çıkar Epey bir süre yol gittikten sonra tarlada çalışan yaşlı bir köylüye rastlarlar

Padişah köylüye selam verir

Köylü padişahı tebdili kıyafet gezmesine rağmen tanır ve ALEYKÜMSELAM PADİŞAHIM ‘der

ve aralarında bu konuşma gecer

PADİŞAH: Geç kalmışsın

KÖYLÜ : Er kalktımda el aldı

PADİŞAH: Irakdan nasılsın

KÖYLÜ : Sayende iyiyim

PADİŞAH: İkiden nasılsın

KÖYLÜ : İkiyi üç ettim

PADİŞAH: Kaz yolmasını bilir misin?

KÖYLÜ : Pek bilirim

Köylünün bu cevapları üzerine padişah veziri ile birlikte saraya geri dönerVezirine köylünün cevaplarından ne anladığını sorar, vezirden hiç bir cevap alamaz

PADİŞAH: Ben yarın ölsem yerime vekalet edecek kişisin? Sen daha köylünün cevaplarından bir şey anlamıyorsun,bu halde sen nasıl benim yerime vekalet edersin? Bu halkın durumu ne olur? Ne yaparsan yap köylünün cevaplarının ne anlama geldiğini öğren yoksa sen bilirsin deyip veziri yollamış

Evine giden vezirin halini gören hanımı vezire ne olduğunu sormuş fakat vezirden hiçbir cevap alamamışBir müddet geçmiş vezirin durumuna üzülen hanımı vezire; Derdini söylemeyen derman bulamaz,neyin var söyle bir bakalım demiş,vezir çaresizlik içinde; durumunu hanımına anlatmış,hanımı; senin üzüldün şeye bak,evden biraz altın al,yaşlı olduğu için köylü hala oralardadır,parayı ver cevaplarını sor demiş

Bu yola çok sevinen vezir altınları aldığı gibi yola çıkmış, Köylüyle konuştukları yere gelmiş ve köylünün orda olduğunu görmüş

VEZİR : Senin padişaha verdiğin cevapların anlamlarını öğrenmeye geldim

KÖYLÜ : Tamam öğrenebilirsin ama bedava olmaz

VEZİR : 100 altın vermiş sormuş, padişah sana geç kalmışsın dediSen er kalktımda el aldı dedin

KÖYLÜ adişah bana coçukların yokmu bu yaşta sen hala çalışıyorsun dedi Bende oğlum vardı,evlendirdim,el kızı alıp gitti demiş

VEZİR : 100 altın daha verip sormuş, padişah sana ırakdan nasılsın dediSen sayende iyiyim dedin

KÖYLÜ : Gözlerin nasıl uzağı göre biliyor musun dedi bende iyiyim göre biliyorum dedim

VEZİR : 100 altın daha verip sormuş, Padişah sana ikiden nasılsın dediSen ikiyi üç ettim dedin

KÖYLÜ : Bana ayakların nasıl diye sordu bende dizlerim ağrıyor,yürümekte zorlanıyorum baston kullanmaya başladım dedim

VEZİR : 100 altın daha verip sormuş, Padişah sana kaz yolmasını bilir misin dediSende pek bilirim dedin

KÖYLÜ : Padişah bana senin için göndersem yolabilirmisin dedi bende pek bilirim dedim ve sen burayı geldin paralarını almakla kaz yolmuş oldum der

Bunun üzerine vezir cebinde kalan parayı da köylüye verir ve uzaklaşır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com