Peygamber-İ Zîşan,Mihrapta Göründü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamber-İ Zîşan,Mihrapta GöründüPeygamber-i Zîşan,Mihrapta Göründü Medine-i Münevvre’de bir Ramazan gecesi Harem-i Şerif’te teravih namazı kılıyorduk 1991 yılındaydı![]() Harem’e yeni tayin edilmiş olan İmam Şıh Eyyub kıldırıyordu![]() O Ramazan için Ürdün’den gelmiş bir aile,bizim mahallede oturuyorlar Yaşlı bir baba ile iki oğlu hergün teravihe geliyorlar Namazı Ravza-i Nebevî’de,mihraba yakın bir yerde,onlar hemen önümde,birlikte kılıyoruz![]() ![]() Yine bir gün namazda, Şıh Eyyub yirmibeşinci cüzü okuyordu: “Hâ mîm ayn sin kâf ![]() ![]() ” diye başlarken,bayâtî makamında,çok hazin bir başlayışla başladı![]() “Melekler,yeryüzündeki Muhammed ümmetine,müminlere dua ederler,istiğfar ederler; Cenab-ı Hak’tan onların affını dilerler ![]() ![]() ”Bu ayet-i kerimeyi okuyordu ![]() Önümdeki ihtiyar birden yere düştü ![]() ![]() ![]() İki oğlu selam verdiler Yanımızda zemzem bidonu vardı Hemen zemzem getirdiler Saftaki insanlar da tuhaf oldular; acaba öldü mü,filan diye![]() ![]() Bir şeyler konuştular İhtiyar,oğullarına, “namazınıza devam edin ” Diye eliyle işaret etti![]() Sağ tarafına yatırdılar Birisi abasını çıkardı, başının altına koydu İhtiyar bir taraftan ağlıyordu![]() ![]() ![]() Namaz bitti Herkes “geçmiş olsun,geçmiş olsun!” dediler,gittiler Ben kaldım İhtiyar, için için,sessiz sessiz ağlamaya devam ediyordu Yaklaştım,“Geçmiş olsun,amca Hayırdır inşallah?” dedikten sonra,yavaşça nezaketle sordum:“Amca ,ayet-i kerime mi dokundu; seyyidina Ömer’e de böyle olmuştu Ve’t-Tûr suresini birisi okuyormuş Hazret-i Ömer de böyle düşüp kalmış![]() ![]() ”Ben böyle, “Ayet-i kerimeler mi dokundu amca? ![]() ![]() ” deyince ihtiyar ağlayarak şu cevabı verdi:“Yestağfîrûne li-men fi’l-ard ![]() ![]() ![]() Yeryüzündeki müminlere melekler istiğfar ederler, ’tan onların günahlarının affını niyaz ederler![]() ![]() ![]() Bu ayeti kerimeyi Şıh Eyyub okurken,baktım”dedi; “Mihrapta Peygamber-i Zîşan’ı gördüm: Melekler ümmetime dua ederler,istiğfar ederler de ben etmem mi diyor; mihrapta dua ediyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Gözümün önünde öylece tecelli etti; dayanamadım,ayaklarım taşıyamadı,yıkıldım![]() ![]() ![]() ![]() ”Üstad Ali Ulvi Kurucu Hatıralar-3 |
|
|
|