Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sancisi, umut

Umut Sancisi

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Umut Sancisi

Haklısın sende herkes gibi haklısınheybemin delikliğiyle düşürdüm sana getirdiğim incileri…

Getiremedim bedelini ödediğin şeyleri yok yereKavaktan yapraktan pervazdan nazdan tuttuğun yaslarını görerekve yaslanarak duanın duvarına, senin de yaslandığını bilerek…

Sende haklısın mavi deyip kap kara hicranlarla çaldığım deflerin, kulağına kurşun döktüğü sızıları görmezden geldimKös kös durdum umudun karşındaBilerek ve isteyerek…

Sanki dizlerimde uyuyordu kuş tüyü masallarımSanki kımıldasam uyanacaktıbelki de uçacaktılar…Zan gibi bir şey su-i zan gibi…

Korkunun kavradığıson satırlarımın arasına serpile serpile giren hayaletler ablukasında kaldımhaklısın sen de herkes gibiherkesten farklı

Ne oldu ki vaveylasını tuttum da ne oldu da ardından baka kaldığım dalgınlığıma ne oldu…Bir kere ıslandım ben adam gibi iliklerine kadarAdam akıllı bir defa ıslandımve o ıslandığımla büyüdüm kucağında feleğin…

Geçti bizden dediğinde zorlandım kabul etmek için belkiİnandığım gerçekte kaf dağı yok biliyor musunTek sıra sıralıyorum namdarları dümdar-ı aşkları tek sıra…Anlatıyorum ve ister inan ister inanma Leylalar hep benden yanaben onlardan yanayım…

Bir ağaç söküyorum denizler mürekkebine nazır…Bütün kalemlerin anlatamadığı aciz kaldığı bir resim çiziyorum…

Rengarenkİçinde ben sen olmadığıkimsenin yitmediği hiçbir ocağın sönmediği ve bitmediğiBiraz feracebiraz örtü çokça sır belki…

Ne geliyor aklıma biliyor musunBir sahilden bir ufka ayrılıyorumAlnımı koyacak bir parça toprakla…Artık arkada kalmak istemiyorumGidenlerin peşine takılıp yol ayrımında kim kimden ayrılacaksa kim kiminle kalacaksa kalsınkaç gülümsemem var sonun da ağlamadığımve ya ağlamayacağım…

Bugün öyle oldu işte yanarız yakmayız dedim dosta…

Dedi ki; hani aldanır aldatmayız gibi mi

Öyle, evet onun gibi……

Sonra bir haber geldi şiirin birinin ahından

Aşk dediğini müşfik bir ruhla tutmalısın dedim asu ya

Yakup mu Züleyha mı olmalı dedi hüzün bahçevanı edasıyla

Belki ne Yakup ne Züleyha

Belki hep Yusuf olmalıyız dedimBelki hep Yusuf………………

Evet konakladığım gönlün enfası Yusuf olmalıyız belki…

Tam yerinde can evinde…

Salıncaklar kursan ne olur ki direkler dilekler arasıYutkunmak kabulden azade bir eylemdir belkihani sindiremiyorum gibi durmanın imikçesiBelki Musa olmanın bir kor tutası eli olmalıdır insanda…

Bir defa kalbine indirdiğinde maverayımasivayı da gasl eyleyip bezemelisindirManzaranın önünü süpürüp sevdirmelisindirsesini duymasan daolmasa da yanında Hani hiç mi hiç layık olmasa daHani sende olmasan da…

Anlıyorsun ya nemli havalarda yağmurun geleceğini ağır his romatizmalarıylaHani anlıyorsun ya geçip geçeceğini geçmişliğinle her şeyi…her şeyin gelip geçtiği gibi…

Yalnızlık oturmuşsa fikrinin cumbasına ve daha çok mecalsizleşmiş gelecek gelseleri en geleceğin mutlakasına bir inme gibi indirip sükuneti üful bir usultuyu dinlemeli çocuk düşlerindekıp kırmızı bir rüya ile kıp kırmızı bir bayram sabahı neşesiyle bir bahar neşvesiyle birlikte

Gidemediklerimde var gidemediklerin gibive gelirler gidemediklerin gidip gelemeyenlerim gibi… Veya yerine bir başka hüsünle ap aydın bir günün ilk saatlerinde bir gül kurusu uçuşur kapının önünde…

Belki bir şeylere sarmalı nazik nazeninleri…kaldırmak lazım sonsuzluk sergenine elyak bir arz ile arz ederekAklayıp paklayarak biraz üzerine biraz sızlayıp çokça titreyerek…

En dayanılır dayanmazlıklar sessizliktir diye düşünüyorumTeselli elinde değil ki ellerinEllerim yine başkasına el ellerim işe yaradı bir yarada…yaramadılarellerimi iki kanat gibi açamıyorum Mostar hayalli bir köprüde kollarımı açtığım gibi Yapamıyorum…

Boğazın serin sularına batıklığımla katamıyorum kendimi… Sur dibinde yatıramıyorum da…

Küçük göllü gölgelerim için bazı iflah olurşurası işe yarar dediğim oluyor bir çift gözü görünce gözlerimde…

Biliyor musun zamanın sanılandan kısa zamanda değişikliklerle değişkenliklerle değiştiğini ve değişime hazır olanları değiştirdiğini bilirim…belki zamanla ben de değişirim değişmeliyimdeğişmeyen yanlarım, cildini dikişlemiş sağlamlaştırmış rahleli bir sebavetYangınlar içinde bir taravetAsr vakti gibi bir kemal nokta Akşam deminde bir kanaat Yatsı gibi nazır olabilirim belki ötelere berisiz…

Bir şeyler olamıyordum ya bir aralarYine o olamadıklarımı olamayıp yedi düvellik hatıra hatırına…

Yok, olabilirim mesela………………………………………

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com