Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dönemem, sattım, sözümden

Sattım.,Sözümden Dönemem

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sattım.,Sözümden Dönemem

Büyük bir ilim adamı olan Ebu Hanife aynı amanda kumaş ticaretiyle uğraşan bir esnaftıBir akşam üzeri dükkanına iki müşteri geldiKumaş toplarından birini beğendiler;fakat kumaşları ancak sabah alabileceklerini,parasınıda sabah ödeyeceğini söyleyerek ayrıldılar

Sabah olunca dükkana erkenden gelen başka bir müşteri tezgahın üzerindeki kumaşı beğendi ve almak istedi

Ebu Hanife,(Bu kumaş satıldıSiz başka bir kumaşa bakın)diyerek adamın isteğini geri çevirdi

Ancak adam o kumaşı iki kat para vererek almak istediEbu Hanife,tekra(Bu kumaş satıldı) diyerek teklifi reddettiMüşteri ısrarlıydı ve bu defa kumaşın değerinin üç katı para teklif etti

Bunun üzerine Ebu Hanife,(İsterseniz değerinin yüz katını verin,yinede bu kumaşı size verememÇünkü ben bu kumaşı başka müşterilere sattım,sözümden dönemem)diyerek adamın isteğini geri çevirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com