![]() |
Ben De Allahın Kuluyum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben De Allahın KuluyumBen de ın kuluyum V eysel Karânî hazretleri, üç gün bir şey yememişti ![]() Dördüncü gün dışarı çıktı ![]() Yolda bir “altın” gördü ![]() “Birinden düşmüştür” diye almadı ![]() Açlığını gidermeye çalışırken, bir koyunun kendisine doğru geldiğini gördü ![]() Ağzında da bir “altın” vardı ![]() Yine birinindir deyip almadı ![]() Koyun dile gelip; “Ben de, senin kulu olduğun ın kuluyum ![]() ![]() Uzanıp o altını aldı ![]() Koyun gözden kayboldu ![]() *** Efendimiz aleyhisselâm ölüm hastalığında iken Eshâb-ı kirâm; “Yâ Resûlallah! Hırkanızı kime verelim?” dediler “Üveys-i Karnî’ye verin!” buyurdu ![]() Aradan yıllar geçti ![]() Hazret-i Alî ile hazret-i Ömer, “radıyallahü anhümâ” Efendimizin hırkasını alarak Yemen’e gittiler ![]() Oranın halkına; “Üveys diye birini arıyoruz” dediler ![]() Onlar cevâben; “Burada Üveys diye biri var, ama sizin aradığınız o değildir” dediler ![]() “Neden?” deyince, “Çünkü o divânedir, tuhaf halleri var ![]() ![]() ![]() İki büyük sahâbî; “Tam Onu târif ettiniz ![]() ![]() Onlar; “Şu tepeyi görüyor musunuz, işte orada deve güdüyor” deyince, o yere teşrîf ettiler ![]() O esnâda hazret-i Üveys namaz kılıyor, develerini ise bir melek güdüyordu ![]() ![]() ![]() Menkıbeler Abdüllatif Uyan |
![]() |
![]() |
|