Hafızın İmtahanı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hafızın İmtahanıKüçük bir çocuk hafızlığını ikmal etmiştir Sabaha kadar kur'an-ı kerim'ı hatmediyor namazını kılıyor ertesi günde hocasının karşısına çıkıyor çıkıyor ama biraz da rengi benzi sararmış olarak çıkıyor Hocası maddi manevi murşid olabilecek durumda bir üstaddır![]() Talebesinin renginin niçin sarardığını diger talebelere soruyor Onlar da "Üstadım bu talebeniz sabaha kadar kur'an-ı kerim i hatmedip duruyor ve tabi sabaha kadar gözüne uyku girmiyor sabah oluncada kalkıp derse geliyor" derler![]() Üstad talebesının böyle kur'an-ı kerim okumasını arzu etmediginden onu karşısına alır ve ona kur'an indiği gibi okunmalıdır evladım der ![]() ![]() ![]() Bugunden ıtıbaren sen kur'an-ı şu ana kadar okudyğun gıbı degıl onu okurken benı karşında farz et ve üstadına dersını okuyormussun gıbı oku tavsiyesinde bulunur ![]() Çocuk gider gece kur'an-ı kerim 'i okur ve sabah üstadının huzuruna geldiginde "efendim bu gece ancak kur'an-ı kerım 'ı yarısına kadar okuyabıldım "der Üstad "pekala sen bu gece de kur'an-ı kerim 'ı dogrudan dogruya Rasulu ekrem sallALLAHu aleyhi vessellem in huzurunda okuyormus gıbı oku "der![]() Talebe"ben kendısıne kur'an-ı kerım nazil olan zâtın huzurundayım ;dogru okumalıyım "heyecanıyla daha bir dikkatlice tilavet eder ![]() ![]() ve o gun üstadına ancak kur'an-ı kerımın dörtte birini okuyabildigini belirtir Üstadı da terakkiyi görüncebir mürşidin müridinin dersini artırması gibi " Sen şimdide o emin melek Cibril'in Rasulu ekrem sallALLAHu aleyhı vessellem e tebliğ ettigi anda dinliyor gibi kur'an-ı kerimi oku der Talebe gider gelir VALLAHi üstadım bugün ancak bir sure okuyabildım der![]() ![]() ![]() Üstadı da "Evladım şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan MEVLA-YI MÜTEAL'in huzurunda okuyor gıbı oku Düşün ki okuduğunu ALLAH cellecelalıhu dinliyor senİn için indirdigi kelamını senin ile mukabele ediyor "Talebesi ertesi gün aglayarak üstadının karşısına gelır ![]() ![]() "Üstadım EL HAMDULILLAHI RABBİ'L-ALEMİN dedim MALİKİ YEVMİ'D-DİN'e kadar geldimİYYAKE NA'BUDU' demeye bir türlü dilim varmadı Çünkü bunun manası "SADECE SAN'A KULLUK YAPARIM "halbuki ben o kadar çok şeye kulluk yapıyorum ve o kadar çok şey karşısın da serfüru ediyorum ki O'nu karşimda hazır ve nazır mülâhazaya alınca "İYYAKE NA'BUDU' yu aşamadım der![]() Hafız Münaviden rıvayet edılen bu hadıse debu gencin fazla yaşamadığı bir-iki gün sonra da vefat ettıgını kaydeder O nu bu sevıyeye getiren o bilge ve mana eri üstad gencin mezarının başında dururonu dinler onun haline bakar ahvalini müşahade ederken delikanlı üstadının duyabılecegı bir sesle"ÜSTADIMTAYYİM DENEN ÖNEMLİ BİR MAKAMA ULAŞTIM VE HESAP GÖRMEDİM " diye konuşur![]() Kur'an-ı Kerim 'in manasını mülahaza ederek ve kelimeler üzerinde durarak"RABBİMİN KELAMI" deyip tazimde bulunarak hatta yüzüne gözüne sürerek ona karşı saygısını ifade çerçevesinde okumak onun gönüllere açılması adına o kadar önemlidir ki bu samimi duygular okuyanı da dinleyeni de kur'an iklimine çeker ve onlara semaviliğin kapılarını ardına kadar açar ![]() ![]() ![]() M Fethullah Gülen Çekirdekten Çınara adlı kitabından bir bölümdür ![]() ![]() ![]() |
|
|
|