Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hafızın, imtahanı

Hafızın İmtahanı

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hafızın İmtahanı

Küçük bir çocuk hafızlığını ikmal etmiştirSabaha kadar kur'an-ı kerim'ı hatmediyor namazını kılıyor ertesi günde hocasının karşısına çıkıyor çıkıyor ama biraz da rengi benzi sararmış olarak çıkıyorHocası maddi manevi murşid olabilecek durumda bir üstaddır

Talebesinin renginin niçin sarardığını diger talebelere soruyorOnlar da "Üstadım bu talebeniz sabaha kadar kur'an-ı kerim i hatmedip duruyor ve tabi sabaha kadar gözüne uyku girmiyor sabah oluncada kalkıp derse geliyor" derler

Üstad talebesının böyle kur'an-ı kerim okumasını arzu etmediginden onu karşısına alır ve ona kur'an indiği gibi okunmalıdır evladım der
Bugunden ıtıbaren sen kur'an-ı şu ana kadar okudyğun gıbı degıl onu okurken benı karşında farz et ve üstadına dersını okuyormussun gıbı oku tavsiyesinde bulunur

Çocuk gider gece kur'an-ı kerim 'i okur ve sabah üstadının huzuruna geldiginde "efendim bu gece ancak kur'an-ı kerım 'ı yarısına kadar okuyabıldım "derÜstad "pekala sen bu gece de kur'an-ı kerim 'ı dogrudan dogruya Rasulu ekrem sallALLAHu aleyhi vessellem in huzurunda okuyormus gıbı oku "der

Talebe"ben kendısıne kur'an-ı kerım nazil olan zâtın huzurundayım ;dogru okumalıyım "heyecanıyla daha bir dikkatlice tilavet ederve o gun üstadına ancak kur'an-ı kerımın dörtte birini okuyabildigini belirtirÜstadı da terakkiyi görüncebir mürşidin müridinin dersini artırması gibi " Sen şimdide o emin melek Cibril'in Rasulu ekrem sallALLAHu aleyhı vessellem e tebliğ ettigi anda dinliyor gibi kur'an-ı kerimi oku derTalebe gider gelir VALLAHi üstadım bugün ancak bir sure okuyabildım der

Üstadı da "Evladım şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan MEVLA-YI MÜTEAL'in huzurunda okuyor gıbı okuDüşün ki okuduğunu ALLAH cellecelalıhu dinliyor senİn için indirdigi kelamını senin ile mukabele ediyor"

Talebesi ertesi gün aglayarak üstadının karşısına gelır"Üstadım EL HAMDULILLAHI RABBİ'L-ALEMİN dedim MALİKİ YEVMİ'D-DİN'e kadar geldimİYYAKE NA'BUDU' demeye bir türlü dilim varmadı Çünkü bunun manası "SADECE SAN'A KULLUK YAPARIM "halbuki ben o kadar çok şeye kulluk yapıyorum ve o kadar çok şey karşısın da serfüru ediyorum ki O'nu karşimda hazır ve nazır mülâhazaya alınca "İYYAKE NA'BUDU' yu aşamadım der

Hafız Münaviden rıvayet edılen bu hadıse debu gencin fazla yaşamadığı bir-iki gün sonra da vefat ettıgını kaydeder O nu bu sevıyeye getiren o bilge ve mana eri üstad gencin mezarının başında dururonu dinler onun haline bakar ahvalini müşahade ederken delikanlı üstadının duyabılecegı bir sesle"ÜSTADIMTAYYİM DENEN ÖNEMLİ BİR MAKAMA ULAŞTIM VE HESAP GÖRMEDİM " diye konuşur

Kur'an-ı Kerim 'in manasını mülahaza ederek ve kelimeler üzerinde durarak"RABBİMİN KELAMI" deyip tazimde bulunarak hatta yüzüne gözüne sürerek ona karşı saygısını ifade çerçevesinde okumak onun gönüllere açılması adına o kadar önemlidir ki bu samimi duygular okuyanı da dinleyeni de kur'an iklimine çeker ve onlara semaviliğin kapılarını ardına kadar açar
MFethullah Gülen Çekirdekten Çınara adlı kitabından bir bölümdür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com