Bu Nasıl Evliyadır? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bu Nasıl Evliyadır?Sabır küpüydü ![]() ![]() Behaeddin Zekeriyya hazretleri, fevkalâde sabırlı olup, kendisine kötülük edenlere ihsan ve ikramla cevap verirdi ![]() Bir gün sevdiklerine; - Kardeşlerim, ü teâlâ sevdiği kullarını imtihan eder Sabrederlerse imtihanı kazanırlar, buyurdu![]() Ve ekledi: - Öyleyse kulların cefasından üzülmemeli, karşılık vermemeli, sabretmelidir Hatta sabretmekle kalmayıp, onlara gül demeti sunmalıdır ayrıca![]() BU NASIL EVLİYADIR? Bu zat, hayli zengin olup malı, serveti çoktu ![]() Bu yüzden dedikodu yaparlardı hakkında ![]() Şöyle ki; - Bu nasıl evliyadır? Hepimizden daha çok malı mülkü var, derlerdi ![]() O, bunları işitince; - Ey insanlar! Hak teâlâ dünyayı hiç sevmiyor Dünyanın tamamının kıymeti olmayınca, bir kısmının ehemmiyeti olur mu? buyurdu![]() Ve ekledi: - Evet, bizde dünyalık çok Ama muhabbeti hiç yoktur kalbimizde![]() NEFİS EN BÜYÜK DÜŞMAN Bir gün de genç bir Müslümana; - Evladım, nefsinden emin olma Zira o sana düşmandır Hatta senden çok ’a düşmandır ve her arzusu, ü teâlânın yasak ettiği şeylerdir, buyurdu![]() Delikanlı sordu: - Onu nasıl yola getirebilirim efendim? - Nefis, ancak İslâmiyete uymakla yola gelebilir evladım İslâma ne kadar çok uyulursa, isteklerinden o nisbette vazgeçer Çünkü onun sevdiği şeyler, dinimizin haram kıldığı şeyler, sevmediği şeyler de İslâmiyetin emrettiği hususlardır![]() Menkıbeler Abdüllatif Uyan |
|
Bu Nasıl Evliyadır? |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bu Nasıl Evliyadır?NEFİS EN BÜYÜK DÜŞMAN Bir gün de genç bir Müslümana; - Evladım, nefsinden emin olma Zira o sana düşmandır Hatta senden çok ’a düşmandır ve her arzusu, ü teâlânın yasak ettiği şeylerdir, buyurdu![]() Delikanlı sordu: - Onu nasıl yola getirebilirim efendim? - Nefis, ancak İslâmiyete uymakla yola gelebilir evladım İslâma ne kadar çok uyulursa, isteklerinden o nisbette vazgeçer Çünkü onun sevdiği şeyler, dinimizin haram kıldığı şeyler, sevmediği şeyler de İslâmiyetin emrettiği hususlardır
|
|
|
|