Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evliyadır

Bu Nasıl Evliyadır?

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bu Nasıl Evliyadır?

Sabır küpüydü

Behaeddin Zekeriyya hazretleri, fevkalâde sabırlı olup, kendisine kötülük edenlere ihsan ve ikramla cevap verirdi
Bir gün sevdiklerine;
- Kardeşlerim, ü teâlâ sevdiği kullarını imtihan eder Sabrederlerse imtihanı kazanırlar, buyurdu
Ve ekledi:
- Öyleyse kulların cefasından üzülmemeli, karşılık vermemeli, sabretmelidir Hatta sabretmekle kalmayıp, onlara gül demeti sunmalıdır ayrıca

BU NASIL EVLİYADIR?
Bu zat, hayli zengin olup malı, serveti çoktu
Bu yüzden dedikodu yaparlardı hakkında
Şöyle ki;
- Bu nasıl evliyadır? Hepimizden daha çok malı mülkü var, derlerdi
O, bunları işitince;
- Ey insanlar! Hak teâlâ dünyayı hiç sevmiyor Dünyanın tamamının kıymeti olmayınca, bir kısmının ehemmiyeti olur mu? buyurdu
Ve ekledi:
- Evet, bizde dünyalık çok Ama muhabbeti hiç yoktur kalbimizde

NEFİS EN BÜYÜK DÜŞMAN
Bir gün de genç bir Müslümana;
- Evladım, nefsinden emin olma Zira o sana düşmandır Hatta senden çok ’a düşmandır ve her arzusu, ü teâlânın yasak ettiği şeylerdir, buyurdu
Delikanlı sordu:
- Onu nasıl yola getirebilirim efendim?
- Nefis, ancak İslâmiyete uymakla yola gelebilir evladım İslâma ne kadar çok uyulursa, isteklerinden o nisbette vazgeçer Çünkü onun sevdiği şeyler, dinimizin haram kıldığı şeyler, sevmediği şeyler de İslâmiyetin emrettiği hususlardır

Menkıbeler
Abdüllatif Uyan

Alıntı Yaparak Cevapla

Bu Nasıl Evliyadır?

Eski 08-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bu Nasıl Evliyadır?

NEFİS EN BÜYÜK DÜŞMAN
Bir gün de genç bir Müslümana;
- Evladım, nefsinden emin olma Zira o sana düşmandır Hatta senden çok ’a düşmandır ve her arzusu, ü teâlânın yasak ettiği şeylerdir, buyurdu
Delikanlı sordu:
- Onu nasıl yola getirebilirim efendim?
- Nefis, ancak İslâmiyete uymakla yola gelebilir evladım İslâma ne kadar çok uyulursa, isteklerinden o nisbette vazgeçer Çünkü onun sevdiği şeyler, dinimizin haram kıldığı şeyler, sevmediği şeyler de İslâmiyetin emrettiği hususlardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com