![]() |
Tuzlu Kahve Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzlu Kahve HikayesiKıza bir partide rastlamıştı ![]() ![]() ![]() delikanlı vardı ki ![]() ![]() ![]() ![]() Kız parti boyu dikkatini çekmeyen oğlanın davetine şaşırdı ama tam bir kibarlık gösterisi yaparak kabul etti ![]() ![]() Delikanlı öyle heyecanlıydı ki, kalbinin çarpmasından konuşamıyordu ![]() Onun bu hali kızın da huzurunu kaçırdı ![]() ![]() ![]() “Ben artık gideyim” demeye hazırlanırken, delikanlı birden garsonu çağırdı ![]() “Bana biraz Tuz getirir misiniz” dedi ![]() ![]() Yan masalardan bile şaşkın yüzler delikanlıya baktı ![]() kıpkırmızı oldu utançtan ama Tuzu kahvesine döktü ve içmeye başladı ![]() Kız, merakla “Garip bir ağız tadınız var ![]() ![]() ![]() deniz kenarında yaşardık ![]() ![]() Denizin TuzluSuyunun tadı ağzımdan hiç eksilmedi ![]() ![]() Bu tadı çok sevdim ![]() ![]() dilimde hissetsem, çocukluğumu, deniz kenarındaki evimizi ve mutlu ailemi hatırlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Onları ve evimi öyle özlüyorum ki ![]() ![]() ![]() Bunları söylerken gözleri nemlenmişti delikanlının ![]() ![]() ![]() çok duygulanmıştı ![]() özleyen bir adam, evi, Aileyi seven biri olmalıydı ![]() arayan, evini sakınan biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O da ailesini anlattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve de bu sohbet öykümüzün harikulade güzel başlangıcı olmuştu tabii ![]() ![]() ![]() Buluşmaya devam ettiler ve her güzel öyküde olduğu gibi, prenses, prensle evlendi ![]() ![]() ne zaman kahve yapsa prensine içine bir kaşık tuz koydu, hayat boyu ![]() ![]() ![]() Onun böyle sevdiğini biliyordu çünkü ![]() ![]() ![]() 40 yıl sonra, adam dünyaya veda etti ![]() bir mektup bırakmıştı sevgili karısına ![]() bir tanem ![]() ![]() için beni affet ![]() ![]() ![]() ![]() İlk buluştuğumuz Günü hatırlıyor musun? Öyle heyecanlı ve gergindim ki, şeker diyecekken ‘Tuz’ çıktı ağzımdan ![]() değiştirmeye o kadar utandım ki, yalanla devam ettim ![]() ilişkimizin temeli olacağı hiç aklıma gelmemişti ![]() defalarca düşündüm ![]() ![]() Şimdi ölüyorum ve artık korkmam için hiçbir sebep yok ![]() ![]() ![]() İşte gerçek: Ben tuzlu kahve sevmem! O garip ve rezil bir tat ![]() Ama seni tanıdığım andan itibaren bu rezil kahveyi içtim ![]() Hem de zerre pişmanlık duymadan ![]() en büyük mutluluğu idi ve ben bu mutluluğu tuzlu kahveye borçluydum ![]() Dünyaya bir daha gelsem, herşeyi yeniden yaşamak, seni yeniden tanımak ve bütün hayatımı yeniden seninle geçirmek isterim, ikinci bir hayat boyu daha tuzlu kahve içmek zorunda kalsam da ![]() ![]() ![]() Yaşlı kadının gözyaşları mektubu sırılsıklam ıslattı ![]() birgün biri, kadına “Tuzlu kahve nasıl bir şey?” diye soracak oldu ![]() ![]() Gözleri nemlendi kadının ![]() ![]() ![]() Çok tatlı! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|