![]() |
Asr-İ Saadette Bir Evlilik Tablosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asr-İ Saadette Bir Evlilik TablosuAsr-ı Saadette yaşanan şu olay, evliliğin insanı ALLAH'a yaklaştırması hususunda örnek olsa gerek: Peygamberimiz() sahabeleriyle birlikte otururken fakir ve muhtaç olanlara vermenin öneminden bahsediyordu ![]() Al-i İmran suresi 92 ![]() Muhtaçlara ve fakirlere yardım ederken,malınızın kötüsünü değil de iyisini vermedikçe olgun bir imana kavuşamazsınız ![]() İmanda en yüksek mertebeye çıkmak istiyorsanız,yoksullara malınızın en hoşunuza gidenini bağışlayınız ![]() Bu sözler orada bulunanlardan Ebu Talha'yı(ra)can evinden vurdu ![]() En değerli malını Medine deki hurmalığını ve evini hemen oracıkta bağışladı ![]() Evine gitti bahçenin dışında durdu ![]() Eşi Rümeysa(ra)Ebu Talha'yı görünce neden eve girmediğini sordu ![]() Ebu Talha(ra)evini ve bahçesini tasadduk ettiğini söyledi ![]() Eşi: Kendin için mi yoksa ikimiz için mi? diye sorduğunda Ebu Talha(ra)İkimiz için cevabını verince eşi Rümeysa: ''ALLAH senden razı olsun Talha ![]() Bende aynı şeyleri düşünürdüm ![]() Bekle geliyorum'' diyerek dönüp arkasına bile bakmadan evinden çıkıp gitti ![]() Bizler de örnek almalıyız ![]() Bunun içn de evlilikleri nefsani duygulardan ziyade uhrevi duygularla yapmalıyız ![]() Eş seçerken ALLAH'a yaklaştıranı seçmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|