Rabbim 'Den Birşey İstiyorum |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rabbim 'Den Birşey İstiyorumbüyük velilerinden `Ahmet Kithu Efendi`, gıybetten çok korkar, herkese de bunun zararını anlatırdı Bir gün sevdikleriyle otururken; ALLAH tan tek bir şey istiyorum! buyurdu Dinleyenler; - O nedir ki? diye sordular - Ona, hiç gıybet etmemiş bir kul olarak kavuşmak Bunu istiyorum Hikmetini sordular - Çünkü gıybet, kul hakkına girer de ondan, buyurdu Kıyamet gününde, hiç kimse beni böyle bir şey için arasın istemiyorum - Biz de istemiyoruz efendim Bunun için ne yapmalıyız? - Dünyada iken helallaşın! buyurdu - Ya helal etmezse? dediler Mutlaka helallık alın Buyurdu ki: - Ne yapıp edin, o helallığı alın Yoksa ahirette çaresi bulunmaz *** Bu zat, bir günkü sohbetinde de buyurdu ki: - İnsanın yaptığı işlerde, mutlaka bir hedefi, maksadı, gayesi vardır Bu da iki türlü olur - Onlar nedir? dediler Buyurdu ki: ALLAH rızası için olur, ya da insanların rızası için Ve izah etti: - Yani insan, ya Rabbinin rızasını kazanmak için iş yapar bu dünyada, ya da insanlara beğendirmek için Eğer için yaparsa çok iyi Onun yardımcısı ü tealadır Mübarek olsun - İnsanlar için yaparsa? dediler - Bu, çok kötü, buyurdu Sonu hüsran olur - Nasıl yani? dediler Buyurdu ki: Hak onun işini insanlara bırakır ki, sonu hüsran olur muhakkak *** Bir gün de; ALLAH kamil alduğunun alameti nedir? diye sordular bu zata - İmanı kamil olanlarda iki haslet bulunur, buyurdu Dinleyenler merak edip; - Onlar nedir ki? diye sordular - Biri, sevdiği ve beğendiği şeyleri bir din kardeşine verirler, buyurdu - Ya öbürü? dediler Buyurdu ki: - Verdikleri zaman çok sevinirler Öyle ki, alan adam bu kadar sevinmez![]() |
|
|
|