![]() |
Bir Babanın Vasiyeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Babanın VasiyetiBİR BABANIN VASİYETİ Ticaret amacı ile deniz aşırı uzak ve tehlikeli bir yolculuğa çıkma zorunluluğunda olan Basralı bir işadamı, ayrılırken eşine, “Ben kendim okuyamadım ![]() Kur’an olarak yetiştirmek istiyordum ![]() gurbet ellerde ölüp kalırsam, yavrum Yusuf’umu ehli Kur’an olarak yetiştirmeni istiyorum ve sana güveniyorum” demiş ![]() Birbirlerini çok seven ve çok mutlu olan bu eşleri ölüm ayırmış ve küçük Yusuf yetim kalmış ![]() Aradan yıllar geçmiş ve yetim Yusuf 7 yaşına gelince, annesi onu kucağına almış ve ağlayarak, “Bak yavrum! demiş: Rahmetli babanın vasiyeti var ![]() Seni ehli Kur’an olarakyetiştirmemi istemişti ve ben de ona söz vermiştim ![]() ![]() ![]() Çocuk: “Anneciğim babamın vasiyetini yerine getir ve beni Kur’an kursuna yazdır ![]() İnşâ ![]() ![]() Sabah namazından sonra, yavrusunu güzelce tertemiz yıkamış, en güzel çamaşırlarını giydirmiş, kahvaltısını hazırlayıp karnını doyurmuş ve sonra tekbîr getirerek yetim Yusuf’unu kucağına almış, “ ![]() ![]() O gün çok duygulanan kadın, yatsı namazından sonra kocasını hatırlayarak, “Ahh! Bu günleri görmedi” diye çok ağlamış ![]() Ağlayarak yatan kadın, gece rüyâsında kocasını neş’eli görmüş ![]() ![]() “Ah! Kabrim çok dar, çok sıkıcı ve çok karanlıktı” demiş ![]() kabrim genişledi ve nurlandı ![]() ![]() Dediler ki: “Arkandan kalan yavrunu annesi bugün Kur’an kursuna götürdü ![]() yavrun hocanın önünde diz çökerek Bismillahirrahmanirrahim deyince, ![]() ![]() Yavrusu benim adımı anıp, benim Kitabımı okurken, mezarda yatan babasına azap etmekten haya ederim dedi ve hemen kabrin genişleyip nurlandı” ![]() Ağlayarak uyanan kadın, kocasının ruhuna bir Fatiha okuyup yatmış ve uyumuş ![]() ![]() Cehennem’den yükselen alevlerin arasından, yana yana, düşe kalka ve korkunç çığlıklar atarak Sırat Köprüsü’nü geçmeye çalışanları görünce çok korkmuş ![]() ![]() ![]() Ben nasıl geçerim diye düşünürken, yanına iki melek gelivermiş ve ona; “Sen ![]() taşıdın ![]() Biz de bugün seni Sırat Köprüsü’nde yaya yürütmeyeceğiz” demişler ve bir anda kuş gibi uçurup Cennet’e götürmüşler ![]() |
![]() |
![]() |
|