![]() |
Kendi De Bilmiyordu!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendi De Bilmiyordu!..Kendi de bilmiyordu! ![]() ![]() Yusüf-i Hemedani hazretleri, cuma günleri hariç, evinde oturur, dışarı çıkmazdı hiç ![]() ![]() Böyle bir istek doğdu içinde ![]() Bu arzusu o kadar çoğaldı ki, merkebine binip bir yöne doğru sürmeye başladı ![]() Ama nereye ve niçin gidiyordu? Kendi de bilmiyordu bunu ![]() Gayri ihtiyari çekiliyordu bir tarafa ![]() Serbest bıraktı hayvanın yularını ![]() O nereye giderse, oraya gidecekti ![]() - Hayırdır inş, deyip, tevekkül etti ![]() Hayvan, şehirden çıkıp girdi bir vadiye ![]() O yine; - Bir hikmeti vardır, deyip devam etti ![]() Bir mescidin önüne gelince, hayvan durdu nihayet ![]() O da merkebinden inip, girdi o mescide ![]() Bir de ne görsün? Bir talebesi içeride oturuyor ![]() Bu zatın geldiğini görünce, sevinçle fırladı yerinden ![]() Hürmetle karşılayıp; - Teşrifiniz ne iyi oldu hocam, dedi ![]() Hocası sordu: - Neden iyi oldu evladım? - Bir derdim vardı efendim, halledemiyor, size sormak için teşrifinizi dört gözle bekliyordum ![]() ![]() ![]() - Çok mu sevindin oğlum? - Evet hocam, çok sevindim ![]() - Pekâlâ ne soracaksın bana? Delikanlı soracağını sordu ![]() Cevabını aldı ve; - Efendim, siz olmasanız biz ne yaparız? Siz yol göstermezseniz, biz bir adım atamayız, dedi ![]() Büyük veli; - Senin de sadakatin tammış ki, muhabbet bağı ile bizi çekip getirttin, buyurdu ![]() Ve ekledi: - Ama bir dahaki sefere sen bize gel ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|