![]() |
Allah Rızası İçin Bir Araya Gelenler.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Rızası İçin Bir Araya Gelenler....Evlerinize sağanak sağanak meleklerin inmesini ister misiniz? Sizler için sevinç çığlıklarıyla Arş a uçup, Ya Rab bu mümin kullarını affet, çünkü senin Rızan için seni anıyorlar diye dua etmesini ister misiniz? Sohbet, ortak bir dille dertleşmek ve aynı hayatı paylaşmaktır ![]() ![]() ![]() Bu vahdet-i ruhiye ile insan, dertlerinin çaresini bulur, hüzünlerini ve sevinçlerini paylaşır, ilim ve irfanını artırır ![]() ![]() ![]() ![]() O gün yine sohbet akşamıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu akşam burada takılayım ![]() ![]() ![]() Sohbet devam ederken, mana âleminden bir grup melek de o eve gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Rabbi! Ahmet kulun ve arkadaşlarının yanından geliyoruz ![]() ![]() Bundan sonra Cenab-ı Hak ile melekler arasında şu diyalog yaşandı: - Onlar beni görmüşler mi ki, beni bu şekilde övüyorlar? - Hayır, Seni görmediler ya Rabbi! - Ya beni görselerdi, ne yaparlardı? - O zaman Sana daha çok ibadet ederler, Seni daha çok yüceltip anarlardı ![]() - Peki onlar, benden ne istiyorlar? - Senden cennetini istiyorlar ![]() - Cenneti görmüşler mi? - Hayır ya Rabbi, cenneti görmediler ![]() - Ya görselerdi, ne yaparlardı? - Cenneti görselerdi, onu daha çok isterler ve cenneti kazanmak için daha fazla çalışırlardı ![]() - Onlar neden korkuyorlar? - Cehenneme girmekten korkuyorlar ![]() - Cehennemi görmüşler mi? - Hayır, ya Rabbi, görmediler ![]() - Ya cehennemi görselerdi, ne yaparlardı? - O zaman ondan daha fazla korkarlar ve oraya girmemek için daha dikkatli yaşarlardı ![]() - Siz şahit olun, Ben bu kullarımın hepsini affettim ![]() ![]() ![]() Bu sıra bir melek şunları söyledi: - Ya Rabbi! Yalnız içlerinden birisinin niyeti Seni övmek değildi ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Cenab-ı Hak, şöyle buyurdu: - Ben onu da affettim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|