Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
körler, ülkesi

Körler Ülkesi..

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Körler Ülkesi..

Dere tepe, dağ taş dolaşmayı çok seven tek gözlü bi adam varmış

Yürür yürür gider, gider gider yürürmüş

Birgün uzaklarda renkleri karmakarışık bi köy görmüş; alacalı bulacalı garip bi köy

Yaklaşmış köye doğru Yolları bir tuhaf, evleri bir tuhaf, insanları bir tuhafmış köyün

Köyün içine girince anlamış meseleyi Körler köyüymüş burası kadınların, erkeklerin, çocukların velhasıl herkesin sımsıkı kapalıymış gözleri

Gezgin tek gözlü adam karar vermiş burda yaşamaya "hiç değilse benim tek gözüm var" diyormuş "körler ülkesinde şaşılar kral olur derler Ben de bunların başına geçer yaşarım"

Körlerin gözleri yokmuş ama elleri, kulakları, burunları çok hassasmış Kendilerine göre kurdukları bir düzen içinde yuvarlanıp gidiyolarmış

Adam şaşkın hallerine bakıyomuş onlarin Yürümeleri, konuşmaları doğrusu başka türlüymüş

Birgün körlerden biri ötekilerden birinin malını çalmış Sadece tek gözlü adam görmüş bunu Bağırarak ilan etmiş "filanca falancanın malını çaldııı"

Körler; nerden biliyosun ki demişler, o kadar uzaktan duyamazsın ki?

Ben duymadım, gördüm demiş adam Gözüm var benim, görüyorum

Körler göz diye, görmek diye birşey bilmiyorlarmış

Uzun zaman içinde çoktan unutmuşlar bu hissi

Ne demek görmek, demişler Nasıl görüyosun yani, duyulmayacak mesafeden anlayabiliyo musun ne olup bittigini? Anlıyorum tabi demiş adam İnanmayız, imtihan edeceğiz seni demişler

Adamı almış uzakta bi yere dikmişler Tecrübeleriyle eminlermiş ki o uzaklıktan hiçbişey duyulamaz

Anlat bakalım demişler, biz şimdi ne yapıyoruz?

Adam anlatmış: oturuyorsunuz, kalkıyosunuz, koşuyosunuz, yemek yiyosunuz, şu şunu yaptı, bu bunu yaptı falan

Derken körler bi evin içine girmişler, bağırmışlar "hadi anlatsana"içeri girdiniz, göremiyorum ki demiş adam

Ne olmuş yani içeri girdiysek, elli santim fark var, anlat hadi anlat demişler

Arada duvar var ama demiş adam, göremiyorum

Körler, sen atıyosun demişler Deminki tesadüftü, bak şimdi bilemiyosun

Çıkın dışarı söliyim demiş adam

Bu kadar mesafeden duyduktan sonra ha içerisi ha dışarısı demiş körler

"Ama ben duymuyorum, ben görüyorum " diyormuş adam

Öyle sey olmaz demişler Sende bi sorun var Saçmalıyosun, acayip şeyler sölüyosun Hekime muayene ettireceğiz seni

Adamı yaka paça hekime getirmişler Hekim de kör tabi Elleriyle yoklamaya başlamış Adamın açık olan gözünü kastederek "Buldum" demiş, sorun burda Saçmalaması bundan dolayı diyormuş, şimdi düzeltirim ben onu

Körler ülkesinde kral olmak isteyen gezgin zor kurtarmış kendini onların elinden

__alinti__

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com