![]() |
Kayınvalide'den Güzel Bir Ders ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayınvalide'den Güzel Bir Ders !Aşçılığı ile ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için mutfağına kapanmış, yemek yapıyordu ![]() Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi ![]() Beklenen konuklar gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar ![]() Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak denli berbattı ![]() Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti ![]() Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi ![]() Sonunda yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin elini öperek evlerine gittiler ![]() Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu ![]() Oğlu ve gelini gittikten sonra, yaşlı kadına; - " Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum ![]() Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir sorunun var " Yaşlı kadın gülümseyerek yanıt verdi; - " Hayır, hiçbir şeyim yok ![]() ![]() " Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini anımsatıp eşinin kalbini kıramayacak " |
![]() |
![]() |
|