![]() |
Pratisyen Hekimin Günlüyü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratisyen Hekimin GünlüyüTıp fakültesini yeni bitirmiş, pratisyen hekim olarak ilk görev yaptığım yere, Konya'ya bağlı bir beldenin sağlık ocağına gitmiştim ![]() ![]() ![]() İlk gece bir eve misafir olmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hacıanne:"Evlâdım, treni bekliyoruz ![]() ![]() Merak ettim, tekrar sordum: "Trenden sizin bir yakınınız mı inecek?" Hacıanne: "Hayır evlâdım, beklediğimiz trende bir tanıdığımız yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bir Doktorun Hatırası- Konya Ovası'nda, ya da bir başka yerinde Türkiye'nin, trenden inen yabancılar için "Işığı yanan evler" yerinde hâlâ duruyor mudur? Yabancılar, yorgun bedenlerini yün yataklarda dinlendirmeye devam ediyorlar mı? Aç bir köpeğin önüne bir kap yemek bırakan kadınlar yaşıyorlar mı? Kuşlara yuva yapan mimarlar sahi şimdi neredeler? Bu güzel insanlar, atlarına binip gitmişler ![]() ![]() ![]() Şâir öyle diyordu: "Güzel insanlar, güzel atlara binip gittiler ![]() Ey güzel yurdumun güzel insanları! Neredesiniz, ses verin ![]() ![]() ![]() Milli manevi deyerlerimizi kaybetmemek dileyiyle ![]() |
![]() |
![]() |
|