![]() |
Bir İnsan Nasıl Tanınır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir İnsan Nasıl TanınırBİR İNSAN NASIL TANINIR 'Bir adam Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ' Ben seni tanımıyorum, seni tanıyan birini getir, dedi ![]() Orada bulunanlardan birisi, ' Ben onu tanıyorum, deyince Hz ![]() ' Nasıl bilirsin? diye sordu ![]() ' Emin ve âdil bir adam olarak tanıyorum, cevabını verdi ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ' Gecesini gündüzünü bildiğin, yakın bir komşun mudur? ' Hayır, diye cevap verdi adam ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ' İnsanın takvâsını ortaya koyan, muâmelesidir ![]() Adam tekrar, ' Hayır, dedi ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ' Bununla, insanın ahlâkının güzel veya çirkin olduğunu anlamaya imkân veren bir yolculuk yaptın mı? diye sordu ![]() Adam bu soruya da, ' Hayır, cevabını verince, Hz ![]() ![]() ![]() ' Sen onu tanımıyorsun, dedi ve sonra da adama dönerek, ' Git, seni tanıyan birini getir, buyurdu ![]() Demek ki bir insanı iyi tanıyabilmek, doğruluk ve dürüstlüğünden emin olabilmek için; onunla, ya yakın komşuluk yapacaksın veya alış-verişte bulunacaksın yahut da beraber yolculuk edeceksin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Fazilet Takvimi) |
![]() |
![]() |
|