![]() |
Dört Dirhemlik Gömlek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dört Dirhemlik GömlekDÖRT DİRHEMLİK GÖMLEK Ashab-ı Kiram'dam Ebu'd-Derda r ![]() ![]() Günün birinde bir gömlek almak için çarşıya çıkmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - On dirheme bir gömlek satın almak istiyorum ![]() ![]() ![]() - Dikkat edin! Ebu'd-Derda müsriflerdendir! diye seslenmeye başladı ![]() ![]() ![]() - Ebu Zerr, böyle yapma! Benimle gel de beni sen giyindir ![]() Birlikte çarşıya gittiler ![]() ![]() Ebu'd-Derda r ![]() ![]() Dönüp gelirken, avret yerlerini bile kapatmaktan uzak, çıplak bir adama rastladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evime dönerken, bu kez de yolda ağlayan bir hizmetçi kadın gördüm ![]() ![]() - Yağ konan kabım kırıldı ![]() ![]() O kadınla birlikte çarşıya gittim ![]() ![]() - Ey efendi, bana yapacağın iyiliği yaptın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onunla beraber efendisine gittim ve ona dedim ki: - Hizmetçiniz geç kalmış da onu dövmenizden endişe etmiş ![]() ![]() - Madem seninle gelmiştir, dedi adam; artık o için hür ve serbesttir! Bunu görünce kendi kendime dedim ki: - Ebu Zerr benden doğrusunu yaptı ![]() ![]() (Sahabe kıssaları) |
![]() |
![]() |
|