Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
genç, padişah

Padişah Ve Genç

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Padişah Ve Genç

PADİŞAH ve GENÇ

Olay Peygamberimizden çok önce gçer Zamanın birinde insanların kendisine taptığı bir padişah ve onunda bir sihirbazı vardı Sihirbaz bir gün:

- Padişahım, artık ihtiyarladım Bana bir genç verseniz de ona sihir öğretsem

Padişah ona bir genç buldurur ve yollar Gençin eviyle sihirbazın evi arasında bir rahip yaşamaktadır Genç zamanla ona da uğramaya başlar Sohbetederler Rahibin anlattığı hoşuna gider ve arkadaşlıkları devam eder ve genç onun dinine girer O'nunla beraber olduğu müddetçe zamanın nasıl geçtiğini anlamaz ve dolayısıyla hep geç kalır Sihirbaz da kızar, kızmakla kalmaz dövmeye de başlar

Genç durumu sonunda rahibe de iletirRahip:

- Sihirbazdan korktuğunda, "Evimizdekiler alıkoydu", ailenden çekindiğin zamanda "Sihirbaz bırakmadı" dersin Bu hal üzerine epeyi zaman gidip gelir genç Bir gün önünü yırtıcı bir hayvan keser ve kendi kendine:

- Sihirbaz mı daha üstün, yoksa rahipmi bugün öğreneceğim

Bir taş alır ve:-

- Ya , ihtiyarın işi, sana sihirbazın işinden sevimli ise şu hayvanı öldürüver, der Taşı atar ve vahşi hayvan ölür Durumu olduğu gibi rahibe anlatır Rahip:

- Bugün sen benden üstün haldesin Eğer bir belaya uğrasan, benim ismimi söyleme

Delikanlı bir çok hastalığa şifa verir hale gelir, körlerin gözlerini açar Padişahın kör bir arkadaşı da bunu duyar ve bir çok hediyeyle beraber gencin yanına gelerek:

- Gözlerimi açarsan, bu hediyelerin hepsi senindir, der Delikanlı:

- Ben kimseye şifa veremem Şifayı ancak verir Eğer 'a iman edersen, 'a dua ederim, O da sana şifa verir

Hasta derhal iman eder Gözleri açılır O sevinçle hemen padişahın yanına gider Padişah sorar:

- Gözlerinin görmesini kim sağladı?

- Rabbim

- Senin benden başka bir Rabbin mi var?

- Benim Rabbim de senin Rabbin de 'tır

Hükümdar kızar, işin aslını öğrenen, delikanlının ismini alana kadar işkence ettirir Genç hemen huzura getirilir Padişah:

- Sihrin körleri bile iyileştirecek seviyeye ulaşmış, herkese şifa veriyormuşsun

- Ben hiçbir derde şifa veremem, şifayı anacak verir

Padişah, delikanlıya da rahibin ismini verinceye kadar işkence eder Rahip huzura getirilir Padişah:

- Dininden dön

Rahip de teklifi rededer Derhal başı kesilir Delikanlı getirilir, "Diniden dön" teklifini rededer Padişah onu yakın adamlarına vererek:

- Onu falan dağa götürün, dağın tepesine çıkarın, dininden dönerse serbest bırakın, yoksa aşağı atın, der

Yola girerler Uzun ve yorucu bir günün sonunda dağın tepesine ulaşırlar Genç:

- ım, nasıl dilersen beni onlara karşı sen koru, diye dua eder

Dağ sarsılır Delikanlının dışında hapsi yuvarlanıp gider Delikanlı döner Padişaha gelir Hükümdar sorar:

- Seninle beraber gidenlere ne oldu?

- beni onlara karşı korudu

Padişah bu sefer onu bir başka gruba teslim etti ve:

- Bunu bir gemiye bindirin, denizin ortasına getirin ayağına taş bağlayın, dininden dönerse serbest bırakın, yoksa denize atın, der

Genç:

- ım, nasıl dilersen beni onlara karşı sen koru, diye dua eder

Gemi onlarla beraber alt üst olur Delikanlının dışında hepsi boğulur Döner Padişah:

- Seninle beraber gidenlere ne oldu?

- beni onlara karşı korudu Sana emrettiğimi yapmadıkça beni öldüremezsin

- Nedir o?

- Halkı, geniş bir meydana toplayacaksın, beni de hurma dalına asacaksın Sonra ok torbamdan bir ok al, yayın tam ortasına yerleştir, daha sonra bağırarak "Delikanlının Rabbi olan 'ın adı ile" de, sonra at Sen, böyle yaptığın takdirde beni öldürebilirsin, dedi

Halk meydana toplanır Denildiği şekilde yapılır Ok atılır Delikanlı ruhunu teslim eder bütün bunlara şahit olan halk:

- Delikanlının Rabbine iman ettik, derler

Padişahın adamları gelerek:

- Çekindiğin oldu, halk iman etti Padişah:

- Hemen hendekler açın İçinde ateşler yakın Kim dininden dönmezse ateşe atın

Emir yerine getirilir Sonunda kucağında çocuğu ile birlikte bir kadın gelir, ateşe düşmemek için bir an durur, sendeler

Kucağındaki çocuk dile gelir:

- Ey anneciğim sabret Çünkü hak din üzerinesin

Ve çocuğun konuşmasıyla beraber

(Dini hikayeler)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com